RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil banke alle gullkandidatene

(FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tromsø har slått både Lillestrøm og Brann. Og akter å gjøre det samme med den tredje gullutfordreren i hengekampen mot Rosenborg på Lerkendal.

TROMSØ (Nettavisen): Tromsø – Brann 3-1:

Vedvarende bunnstrid og intakt nedrykksplassering til tross: Tromsø strutter av selvtillit.

- Seieren mot Brann var veldig viktig for flyten vår i serieinnspurten, erkjenner trener Steinar Nilsen.

Han er meget sterk i troen på seier på Lerkendal torsdag.

Ledertyper står frem
- Hadde jeg ikke trodd at vi skulle vinne, så hadde jeg ikke giddet å holde på. Vi reiser ikke til Lekendal for å sikre oss ett poeng. Vi trenger alle tre, vi, sier Nilsen.

Kampen Rosenborg-Tromsø fra den 20. serierunden ble utsatt på grunn av influensa i TIL-stallen. Nilsen satt på flyplassen med de tolv gjenværende friske A-spillerne, og var innstilt på å spille kampen.

- Spillerne ble skuffet over at reisen ble avlyst, og det tror jeg sier noe om at vi er offensive i hodene våre, mener Nilsen, som også kan registrere at ledertypene i laget nå står frem

Kul på ryggen
Sigurd Rushfeldt har i lokale medier krevd at lagkameratene går inn i seg selv – og lagkaptein Ole Marin Årst har for alvor fått sin karakteristiske kul på ryggen når han kriger på alle mulige og umulige løp.

- Det hjelper på at vi har de to på topp. Men vi trenger ledertyper i alle lagdeler. Det synes jeg vi fikk vist i kampen mot Brann, og det ble etter min mening avgjørende for kamputfallet, mener han, og peker blant annet på Patrice Berniers scoring; hans første for sesongen.

Ole Martin Årst er bevisst på sin egen posisjon som forbilde for resten av laget, og mener å ha merket en klimaendring i laget etter at Steinar Nilsen overtok treneransvaret.

- Steinar stiller høye krav til oss, og vi spillere er blitt flinkere til å følge opp og stille krav til hverandre. Det gjelder både i trening og i kamp – og i kampsituasjoner er det naturlig at det presset Sigurd og jeg er i stand til å sette inn, vil kunne smitte over på resten av laget, sier han.

Kamp for tilværelsen
Presshøyde har vært stridstema internt i hele sesongen – og Årst mener det er nødvendig å ha mot til å sette presset høyt også borte mot gullkandidatene.

- Vi må spille vårt spill enten vi spiller hjemme eller ute. Vi vet at det handler om kampen for tilværelsen – kampen for våre egne arbeidsplasser – og at vi får juling hvis vi legger oss bakpå og håper å avgjøre kampen på en kontring eller to. Sånt vil bare ikke fungere, mener han.

- Men skjebnen avgjøres i bortekamper mot lag som Rosenborg, Lillestrøm og Vålerenga ...?

- Ja. Og det tror jeg fortsatt er greit. Vi spiller med press på oss selv, og dette presset vil for mange føles enda mer tyngende hjemme foran egen publikum enn borte, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere