*Nettavisen* Sport.

Vil beholde Førsund og Horn

VIF stilte med halvannen midtstopper i treningskampen mot Lyn. Mye tyder mye på at Arnar Førsund og Jørgen Horn ikke blir leid ut i år.

12.03.07 18:06

LYN – VÅLERENGA 1-3:

KADETTANGEN (Nettavisen): Forrige sesong ble midtstoppertalentene Arnar Førsund (20) og Jørgen Horn (19) leid ut til henholdsvis Sandefjord og Moss.

Les også: Norske toppklubber snuser på Gislason

Siden den gang har Vålerenga-kaptein Tom Henning Hovi lagt opp, Ronny Johnsen er blitt et år eldre og Kjetil Wæhler har stadig vært ute med skader. Samtidig har Førsund og Horn blitt et år eldre og fått verdifull kamptrening.

Les også: Hareide imponert over Horn

Tynt bak
I fredagens treningskamp over 3 ganger 30 minutter på Kadettangen i Bærum stilte Vålerenga med André Muri og Jørgen Horn fra start. Sistnevnte måtte etter hvert forlate banen med lyskeproblemer. Og med Førsund (syk), Johnsen (sykdom i familien) og Wæhler (skadet) ute, måtte trener Petter Myhre trekke ned Steinar Strømsnes som midtstopper.

Myhre sier til Nettavisen at klubben ennå ikke har tatt en avgjørelse på om noen av spillerne i stallen vil bli leid ut i år. Men han antyder at både Førsund og Horn trolig blir værende i klubben.

- I utgangspunktet ønsker vi å beholde alle vi har, og vi ser ingen grunn til å leie ut noen med den situasjonen vi har i midtforsvaret nå, sier Myhre.

Han og resten av den sportslige ledelsen kommer til å vente til nærmere seriestart før de avgjør om noen spillere eventuelt blir leid ut.

- Dersom vi skulle gjøre det, vil det være fordi det er best for spillernes utvikling, fortsetter Myhre.

Lyn-profiler tilbake
Dagens kamp mellom de to erkerivalene ble preget av mange bytter den siste halvdelen. I tillegg var flere spillere, spesielt hos Lyn, tilbake etter lange skadeavbrekk.

Både Tomasz Sokolowski, Magnus Powell og Chistian Brink sesongdebuterte for vestkantklubben.

- Jeg er gald for å se dem tilbake på banen. De klarte seg bra og hever laget, sier Lyn-trener Henning Berg, som fortsatt har Edu og Tommy Berntsen ute med skader.

- Vi er ikke helt i mål med skadene ennå. Edu er nærmest, men det kan fortsatt ta tid med Tommy, forteller Berg.

Vålerenga vant nokså fortjent 3-1 i en kamp som bar preg av å være en treningskamp. Det var få dueller og lavt tempo gjennom hele kampen.

Rune Lange og Jan Derek Sørensen headet Vålerenga i 2-0-ledelse, før Ezekiel Bala reduserte til 2-1. André Muri punkterte kampen med en kranglescoring i den tredje omgangen.

Kampen var relativt jevnspilt, men Vålerenga hadde mer trøkk og scoringsvilje enn naboen fra vest. Lyn-spissene var for puslete når de nærmet seg 16-meteren og valgte ofte dårligere løsninger når sjansen bød seg.

Startoppstillinger:
Lyn: Johan Dahlin – Rasmus Daugaard, Christian Brink, Indridi Sigurdsson, Lars Kristian Eriksen – Ezekiel Bala, Thomas Sokolowski, Stefan Gislason, Bjarne Kortgaard Ingebretsen – Kim Holmen, Magnus Powell.

Vålerenga: Arni Gautur Arason – Freddy dos Santos, Jørgen Horn, André Muri, Allan Jepsen – Morten Berre, Steinar Strømnes, Christian Grindheim, Sebastian Mila – Jan Derek Sørensen, Rune Lange.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.