Gå til sidens hovedinnhold

Vil beholde sprinten

Diskusjonen går om sprinten bør fjernes fra Tour de Ski. FIS-president Gian Franco Kasper vil absolutt beholde den.

- Sprint er en unik sjanse til å involvere byene, der publikum er større, sier Kasper, president i Det internasjonale Skiforbundet (FIS), til NRK.

Det er FIS som bestemmer rennprogrammet i Tour de Ski. FIS skal med det første drøfte erfaringene etter de tre første utgavene av rennserien. Det er allerede signalisert at det vil bli endringer i opplegget neste år. Men hvilke gjenstår å se.

Sprint er som kjent en betydelig del av konseptet. Nå går diskusjonen i langrennsmiljøet om sprint bør reduseres, eller kanskje sågar fjernes helt.

En som mener det siste er Carl Henning Gran, tidligere norsk landslagstrener og nå NRKs langrennsekspert.

- Tour de Ski vil bli bedre uten sprint. Den er hovedårsaken til at det er for stor spredning på resultatlista. Jeg er derfor av den formening at den bør fjernes fra programmet, sier Gran, og fortsetter:

– Sprinterne har ikke så mye å gjøre i Tour de Ski. Jeg kan ikke helt se at allround-løperne som dominerer her er tjent med at man skal gå to sprintrenn i et slik arrangement.

Ifølge NRK er det flere ledere i nasjonale forbund som mener det samme, og at sprinten bør byttes ut med lengre distanser. Men både FIS-ledelsen og løpere flest er skeptiske til et slikt forslag.

En del av familien
Årets vinner av sprinttrøya, Tor Arne Hetland, har en krystallklar oppfatning om det motsatte.

– Sprint er en del av langrennsfamilien slik det er i dag. Da skjønner jeg ikke at Tour de Ski skal gå uten sprint, sier Hetland, og får støtte av løpere som Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Petra Majdic fra Slovenia.

– Sprinten er gøy og gir stor variasjon i konkurransen, sier Jacobsen.

– Sprint må være med. Hvis ikke, er det bare distanseløperne som får starte, sier Majdic til NRK. (ANB)

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe