RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bli best i norden

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
1990-tallet tilhørte Rosenborg. Nå vil Brann bli best i norden.

BRANN STADION (Nettavisen): Brann stormer mot gull i Tippeligaen og skal spise kirsebær med de store i UEFA-cupens gruppespill.

- Håpet er jo at vi trekker noen av de store lagene. Bayern München eller Tottenham for eksempel, gliser Branns sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen på spørsmål om ønskemotstanderne i UEFA-cupen.

Skal bli en etablert toppklubb
Han smilte om kapp med solen på fredagens Brann-trening. Klubben har bunnsolid økonomi, en flott ny stadion, en sterk spillerstall og ikke minst: Skyhøye ambisjoner.

- Vårt mål er jo å etablere oss som en av de tre beste klubbene i norden, forteller Bruun-Hanssen.

Brann har allerede tatt første steget. Neste år er sesongens store mål at bergenserne kan få oppleve Mesterligafotball på Brann Stadion.

- Skulle vi vinne gullet, så vil vi til Mesterligaen neste år. Men skulle ikke det skje, så satser vi igjen på UEFA-cupens gruppespill. Brann skal være en klubb som skal kjempe i Europa - sesong etter sesong, sier han.

Sportsdirektøren nøler ikke et sekund med fortelle hvor mye det betyr for Brann å ha kvalifisert seg til gruppespillet i UEFA-cupen.

- Det viser at vi har en spillertropp som kan levere solide resultater i Europa. Å slå Brugge på bortebane er sterkt. Nå får spillerne erfaring fra et høyere internasjonalt nivå. Og det betyr mye også økonomisk. Klubben får inntekter i form av TV-avtaler og penger fra det europeiske fotballforbundet, poengterer Bruun-Hanssen.

- Kan overta etter Rosenborg
Azar Karadas vendte hjem til Bergen for å bidra til å etablere Brann som en toppklubb i Norge og norden.

- Hovedgrunnen til at jeg valgte Brann var å hjelpe klubben til å nå sin målsetting. Og alt ligger til rette for at Brann skal klare det, sier Karadas, og peker på følgende grunner:

- Klubben har et sterkt trenerteam, et sterkt medisinsk apparat, god økonomi, og sist men ikke minst: Klubben har en bunnsolid spillertropp, poengterer Karadas, som vendte tilbake til Brann i sommer.

- Kan Brann overta etter RBK og etablere seg som Norges beste klubb over tid?

- Ja, absolutt. Men det handler først og fremst om hardt arbeid og stabilitet. Det er ikke noe som kommer gratis. Hele klubben må stå sammen og jobbe hardt og målrettet for å oppnå gode resultater, mener han.

Midtstopper Olafur Bjarnason er usikker på sin egen fremtid i klubben - men sikker på Branns fremtid:

- Jeg er helt sikker på at Brann fremover vil være en toppklubb som kontinuerlig er med i gullkampen. Det har vært en god sesong i år, vi nærmer oss gullet og er klar for gruppespillet i Europa. Ting er på gang, sier Bjarnason.

Usikker fremtid for sentrale spillere
Islendingens kontrakt går ut etter årets sesong, og han innrømmer at han er lysten på å være med videre.

- Ja, klart det. Men akkurat nå vet jeg ikke helt hvor jeg spiller neste år, sier han.

Erik Huseklepp, Robbie Winters og Martin Andresen har også kontrakter som går ut etter neste sesong. Men Roald Bruun-Hanssen vil ikke kommentere spillernes fremtid mitt i en hektisk innspurt i Tippeligaen.

- Vi vil først kommentere dette når ting er endelig avklart, mener han.

- Har Dere allerede startet jakten på noen erstattere for disse spillerne?

- Ingen kommentar, gliser Branns symptatiske sportsdirektør.

Beina trygt plantet på jorden
For mens hele Bergen svever lykkelig rundt i gledesrus på grunn av Branns suksessesong, har Bruun-Hanssen beina godt plantet på jorden.

- Nå er fokus allerede rettet mot neste kamp, oppgjøret mot Lyn. Det er slik vi har jobbet hele sesongen: En kamp om gangen, sier Bruun-Hanssen.

Som snart bør innrømme at gullet ender i Brann.

PS: Det var glissent fremmøte på fredagens Brann-trening. Selv Brann-trener Mons Ivar Mjelde tok seg en etterlengtet fridag etter torsdagens triumf mot Brugge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere