RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bli Carews erstatter

Sigurd Rushfeldt
Sigurd Rushfeldt (Scanpix)
Sist oppdatert:
MARIENLYST (TV 2 Nettavisen): Sigurd Rushfeldt scorer i bøtter og spann for Austria Wien for tiden. Nå håper han på tillit for Norge og mål også på landslaget, i Carews fravær.

- Sjansene for å få spille øker når John er borte. Jeg må bevise at jeg er god nok og ta vare på sjansen hvis jeg får den, sier Rushfeldt til TV 2 Nettavisen.

Men han vil fortsatt møte tøff konkurranse om spissplassen fra blant andre Tore Andrè Flo, Håvard Flo og tidligere lagkamerat i Rosenborg Harald Martin Brattbakk.

Ren spiss

Om den scoringskåte finnmarkingen får tillit fra start mot Luxemburg avhenger derfor i stor grad av systemet Nils Johan Semb velger å bruke. For Rushfeldt mener han ikke bør brukes noen andre plasser enn som midtspiss.

- Nei, jeg er spiss og slik jeg ser det kan jeg ikke spille i andre posisjoner, sier Rushfeldt.

Om sjansene til å spille fra start mot Luxemburg sier han følgende: - Jeg tror det fortsatt er veldig åpent mellom meg og de andre spissalternativene.

Bra stemning i troppen

Til tross for den siste tidens kontroverser rundt landslaget påstår Rushfeldt at det er en god stemning i troppen før den viktige kampen mot Luxemburg.

- Ja, stemningen i troppen er god og vi merker ikke til alt som har vært rundt laget i det siste. Så vidt jeg vet er Carew og Riise venner igjen også slik at for vår del er denne saken ferdig, sier Austria-spissen.

Overrasket over Austria

Rushfeldt er overrasket over den gode starten han og Austria Wien har fått i Østerrike så langt. Til tross for at Christoph Daum er borte og store utskiftninger er foretatt i spillertroppen har resultatene kommet.

- Vi har fått en ny trener og gjort mange utskiftninger i laget. Vanligvis tar det litt tid før det setter seg skikkelig. Men for meg og resten av laget har det fungert godt og vi bør ha en sjanse til å ta gullet i år, mener Rushfeldt.

Han beskriver nivået i Østerrike som godt og tøft, ikke minst for en spiss.

- I Østerrike er nivået meget bra. De fleste lagene spiller i tillegg med mannsmarkering noe som fører til mange tøffe dueller for meg som spiss, sier Rushfeldt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere