Gå til sidens hovedinnhold

Vil bli Carews erstatter

MARIENLYST (TV 2 Nettavisen): Sigurd Rushfeldt scorer i bøtter og spann for Austria Wien for tiden. Nå håper han på tillit for Norge og mål også på landslaget, i Carews fravær.

- Sjansene for å få spille øker når John er borte. Jeg må bevise at jeg er god nok og ta vare på sjansen hvis jeg får den, sier Rushfeldt til TV 2 Nettavisen.

Men han vil fortsatt møte tøff konkurranse om spissplassen fra blant andre Tore Andrè Flo, Håvard Flo og tidligere lagkamerat i Rosenborg Harald Martin Brattbakk.

Ren spiss

Om den scoringskåte finnmarkingen får tillit fra start mot Luxemburg avhenger derfor i stor grad av systemet Nils Johan Semb velger å bruke. For Rushfeldt mener han ikke bør brukes noen andre plasser enn som midtspiss.

- Nei, jeg er spiss og slik jeg ser det kan jeg ikke spille i andre posisjoner, sier Rushfeldt.

Om sjansene til å spille fra start mot Luxemburg sier han følgende: - Jeg tror det fortsatt er veldig åpent mellom meg og de andre spissalternativene.

Bra stemning i troppen

Til tross for den siste tidens kontroverser rundt landslaget påstår Rushfeldt at det er en god stemning i troppen før den viktige kampen mot Luxemburg.

- Ja, stemningen i troppen er god og vi merker ikke til alt som har vært rundt laget i det siste. Så vidt jeg vet er Carew og Riise venner igjen også slik at for vår del er denne saken ferdig, sier Austria-spissen.

Overrasket over Austria

Rushfeldt er overrasket over den gode starten han og Austria Wien har fått i Østerrike så langt. Til tross for at Christoph Daum er borte og store utskiftninger er foretatt i spillertroppen har resultatene kommet.

- Vi har fått en ny trener og gjort mange utskiftninger i laget. Vanligvis tar det litt tid før det setter seg skikkelig. Men for meg og resten av laget har det fungert godt og vi bør ha en sjanse til å ta gullet i år, mener Rushfeldt.

Han beskriver nivået i Østerrike som godt og tøft, ikke minst for en spiss.

- I Østerrike er nivået meget bra. De fleste lagene spiller i tillegg med mannsmarkering noe som fører til mange tøffe dueller for meg som spiss, sier Rushfeldt.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft