RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bli større enn Barcelona og McLaren

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Sky-sjefen har svulstige mål for sykkellaget sitt.

I 2012 var Team Sky verdens beste sykkellag. I år legges lista enda høyere.

Fra britenes treningsleir på Mallorca, meldes det om tre store satsingsområder: Bradley Wiggins skal gå for kronen i Giro d’Italia, Chris Froome skal forsvare lagets ære i Tour de France – og laget skal, med Edvald Boasson Hagen som en av lederne, feste grepet rundt brosteinsklassikerne.

UMÅTELIG POPULÆR: Lionel Messi og FC Barcelona.
UMÅTELIG POPULÆR: Lionel Messi og FC Barcelona.

Klarer Sir Dave Brailsford og hans ansatte dette, kan vi konkludere med at de også blir det beste sykkellaget i verden i 2013.

Som britiske fotballfans
Likevel ønsker Brailsford seg mer. Når procycling.no har snakket med ham under Tour de France, er han til stadighet opptatt av norske sykkelfans og måten de omkranser lagbussen med sine flagg og heiarop til lagets norske stjerne.

- De er litt som fotballsupportere. Sykkelsporten har ikke vært vant til slike tilstander, har han fortalt oss.

Og nå ønsker den suksessrike sykkelsjefen å ta det hele et par hakk videre. I et intervju med The Telegraph forteller han nemlig at populæriteten til fotballklubben Barçelona og Formel 1-laget McLaren er noe han også ønsker seg for sitt eget lag.

Han tror til og med Sky Procycling kan bli enda mer populære:

- Vi ønsker å bli verdens mest beundrete idrettslag. Dersom du skal være ambisiøs, sett deg en ambisiøs målsetting. Strekk deg mot stjernene, så kanskje du kommer til månen, sier Brailsford til avisen.

Best, engasjerende og kommersielt
Anført av verdens beste fotballspiller, Lionel Mess, er FC Barçelona blant klodens mest bejublete idrettslag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HAR PLANEN KLAR: Sir Dave Brailsford i Team Sky.
HAR PLANEN KLAR: Sir Dave Brailsford i Team Sky.

McLaren har også blitt umåtelig populære på de britiske øyer med stjerneførerne Jenson Button og Lewis Hamilton.

- Hvordan kommer dette drømmelaget til å se ut?

- Det vil være det mestvinnende, med de mest engasjerte tilhengerne. Hvis du ser på den kommersielle virkeligheten i sykkelsporten, ville det også hatt de mest fornøyde sponsorene. Og viktigst av alt: De må være anerkjent som et rent lag.

Sterkt voksende marked
I Tour de France er det spanjoler, baskere, australiere, nordmenn, nederlendere og selvsagt franskmenn som har for vane å fargelegge veikanten rytterne passerer, men også britene har begynt å gjøre sitt inntog.

Det har selvsagt sammenheng med Team Sky, men også Tour de France-starten i London i 2007 og sommer-OL samme sted, fem år senere.

Da ble hovedstaden kledt i Union Jacks, og selv om ikke Mark Cavendish maktet å vinne fellesstarten, ble mesterskapet en pekepinn på hvor sterkt sykkelsporten nå står i Storbritannia.

Det har også arrangørene fått med seg. I 2014 kan faktisk både Giro d’Italia (Belfast) og Tour de France (Yorkshire) starte på britisk jord.

Så da kan kanskje Team Sky, en gang, bli mer populært enn Barcelona og?

PS! Ser man på BBC-prisen «Sports Personality of the Year» får man også et inntrykk av hvor populær sykkelsporten har blitt i England. De siste fem årene har tre syklister mottatt prisen: Bradley Wiggins (2012), Mark Cavendish (2010) og Sir Chris Hoy (2008).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere