Gå til sidens hovedinnhold

Vil blomstre i Paris - Roubaix

Gir dermed Boasson Hagen kamp om kapteinsrollen.

Team Skys Ian Stannard har vist god progresjon i 2012. Foran neste sesong ønsker den britiske landeveismesteren å ta steget videre.

I år fullførte 25-åringen både Giro d’Italia og Vuelta a Espana, før reisen gikk til VM i Valkenburg. Der la han igjen en oppløftende innsats på fellessstarten, samt en imponerende niendeplass på tempoen.

2013 blir Stannards fjerde år i Sky-trøyen og nå ønsker briten å heve ambisjonsnivået i rittene han liker aller best. Paris – Roubaix og Flandern rundt blir store målsetninger for Stannard neste sesong.

- Jeg har hatt en god sesong i år. Jeg har forbedret styrken min, men også mine taktiske egenskaper har blitt bedre. Til neste år ønsker jeg å gå opp enda et hakk, sier Stannard på Team Skys hjemmesider.

Les også: Kaggestad har tro på Edvald i brosteinsklassikerne

- Vårklassikerne har alltid vært store ritt for min del. (Juan Antonio) Flecha har dratt videre, derfor vil jeg overgå hans prestasjoner de siste tre sesongene ved å vinne ett av de store endagsrittene.

- Både Eddy (Boasson Hagen) og G (Geraint Thomas) har de samme ambisjonene som meg, og kan prestere like godt. Det har også Mat Hayman og Bernie Eisel, sier Stannard.

- Taktisk sett må vi kjøre smartere enn vi har gjort tidligere. Andre lag forventer at vi tar kontroll, og det har vi gjort, men noen ganger for tidlig. Vi har lært fra de erfaringene, og jeg er sikkert på at vi blir vanskelige å ha med å gjøre fremover.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!