Vil bryte millionløftet

Foto: AFP/Scanpix

For første gang innrømmer Jamie Gold at han lovte å gi bort en del av de 76 millionene han vant i poker-VM.

23.11.06 15:54

Les flere saker om poker i vår pokerseksjon!

Amerikaneren ble verdensmester i poker i sommer. Førstepremien var 12 millioner dollar, drøyt 76 millioner kroner (etter dagens kurs), men Gold fikk ikke utbetalt mer enn halvparten. Resten ble fryst av en domstol fordi Bruce Crispin Leyser krever halvparten av premien, ettersom Gold angivelig skal ha lovt ham dette før VM startet.

Halvparten av de 76 millionene ligger derfor fremdeles i bankvelvet på Rio All Suite & Hotel i Las Vegas.

- Viser sitt sanne jeg
Gold innrømmer at han kom med et løfte om å dele en eventuell gevinst, men hevder at det var ikke mer enn et løfte om å gi en gave - og at en spesifikk prosentdel aldri ble nevnt. Gold sier til retten av han hadde planer om å holde løftet helt til han ble saksøkt av Leyser.

Nå mener han at Leysers oppførsel er så urimelig at han ikke lenger ønsker å holde dette løftet.

«Nå som saksøker har vist sitt sanne jeg med et unødvendig søksmål og forsøk på å vanære Golds rykte i media, har Gold ikke lenger noen intensjoner om å dele premien,» står det i dokumentene som er sendt retten i Nevada i forbindelse med Jamie Golds krav om at retten opphever dommen som fryser halve pengepremien.

I rettsdokumentene forteller Gold sin versjon av konflikten:

Ble kjent i sommer
- Jeg møtte saksøker, Bruce Crispin Leyser, i juli 2006. Vi ble introdusert via hans kone, som jeg møtte under en pokerturnering. Vi snakket om noen av Leysers reality-tv-konsepter. Under disse samtalene kom det fram at Leyser var interessert i en ansettelse i mitt selskap. Flere ganger gjentok Leyser at han ikke hadde noen inntektskilde og slet med å betale husleien på sin leilighet i California og at han var i ferd med å miste sitt hjem i Storbritannia, sier Gold.

Ifølge Gold ville Leyser gjerne spille i poker-VM selv, men briten hadde ikke råd til å betale deltakeravgiften på 10.000 dollar selv.

Leyser ville ha spillselskapet Bodog til å sponse sin deltakelse i VM, mot at han fikk tak i A-kjendiser som kunne stille opp i turneringen og promotere selskapet. Ifølge Gold nevnte Leyser Matthew McConaughey og Matthew Perry. Gold skal da ha fortalt Leyser at hvis han fikk slike stjerner til å stille opp, ville sannsynligvis Bodog betale hans deltakeravgift også.

Det ble etter hvert klart at Leyser ikke fikk tak i disse to. I stedet kunne han bare tilby to mindre navn, Matthew Lillard og Dax Shepard. Gold gjorde det da klart for Leyser at Bodog neppe ville sponse ham, men Bodog sponset uansett både Lillard og Shepard.

Leyser uttrykte stor skuffelse over å ikke få delta i VM, og Gold hadde medfølelse med den skuffede og arbeidsløse pokerspilleren. Han lovte derfor å gi ham litt av en eventuell gevinst, forteller Gold i rettsdokumentene.

Trakassering
Etter at Gold inntok ledelsen i turneringen fra spilledag tre, begynte Leyser og hans kone å ringe ham eller sende tekstmeldinger hver dag, for å få forsikringer om at Gold ville holde løftet. Da det ble klart at Gold ville få pengepremie, reiste Leyser og hans kone til Las Vegas og spredde rykter om at Gold «skyldte» ham halvparten av den kommende gevinsten.

- Etter gjentatte telefonoppringninger sendte jeg Leyser en beskjed om at han ville få «halvparten etter skatt». Dette var ikke en bekreftelse på en avtale, men en bekreftelse på min intensjon om å ta vare på ham, forteller Gold.

Men da seieren var i boks, fortsatte Leyser med det Gold kaller «trakasseringen».

Leyser krevde seks millioner dollar, og nektet ifølge Gold å akseptere at skatt og andre utgifter ble trukket fra gevinsten. Leysers advokater mente at de seks millionene kunne unndras beskatning ved å utbetales til en britisk konto.

Men Gold og hans advokat, Sam Israel, ville forsikre seg om at det ble satt av penger til kommende skattekrav, og nektet å imøtekomme Leysers krav. Likevel fortsatte forhandlingene, og Jamie Gold skal ha blitt tatt fullstendig på sengen da søksmålet fra Bruce Crispin Leyser ble levert domstolen i Nevada.

Dette er altså Jamie Golds versjon av konflikten som nå håndteres av rettsvesenet i USA.

Les flere saker om poker i vår pokerseksjon!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.