Gå til sidens hovedinnhold

Vil bryte reglene for å signere Schleck

Alexander Vinokourov kan bli reddende engel for den dopingdømte rytteren.

Fränk Schleck stakk av med all oppmerksomheten forrige gang det var hviledag i Tour de France. Da kom det nemlig frem at klatrestjernen hadde testet positivt på det vanndrivende middelet Xipamide.

Storebror Schleck benektet doping, men fikk likevel en dom på ett år. Den utløper om fem dager, og nå skal, ifølge den annerkjente franske avisen L'Equipe, Astanas mektige sjef Alexander Vinokourov visstnok se på muligheten til å hente Schleck til laget sitt.

Schleck skal hjelpe Nibali til ny triumf
Planen er i første omgang å børste støv av klatrebeina til rytteren, som tidligere har kommet på pallen i Tour de France, slik at han kan bli en viktig hjelperytter for Vicenzo Nibali i Vuelta a Espana.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Italieneren vant tidligere i år Giro d'Italia og satser nå på en dobbel Grand Tour-triumf dette året. Det er bare to problemer for Astana:

Det første er at Fränk Schleck etter sigende skal være ønsket av sine gode venner Andy Schleck og Fabian Cancellara i det nye Trek-laget, som overtar Radioshacks lisens etter denne sesongen.

Vinokourov må på ny bryte dopingregler
Det andre er at Astana er en del av bevegelsen for en ren sykkelsport, MPCC. Denne organisasjonen har interne regler som er mye strengere enn de offisielle.

Som et av medlemslagene har Astana forpliktet seg til å følge disse reglene, som blant annet sier at du ikke kan signere en rytter som har vært utestengt for doping i mer enn seks måneder, før det har gått minst to år siden han returnerte fra dopingdommen.

Så spørs det bare om Vinokourov, som selv ble tatt for doping, nok en gang finner en vei utenom reglene. Med OL-gull fra London vet han av egen erfaring at tidligere dopingdømte ryttere kan være store bidragsytere på et topplag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken