*Nettavisen* Sport.

Vil bygge idrettsanlegg

Trond Giske Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Regjeringen vil bygge idrettsanlegg for én milliard kroner.

26.01.09 14:06

Regjeringens krisepakke inneholder også en liten godbit for idretten. Jens Stoltenberg & co. foreslår nemlig et tilskudd på 250 millioner kroner til idrettsanlegg. Dette skal særlig gå til anlegg for barn og unge. Tilskuddet skal gå til nybygg og rehabilitering av idrettsanlegg. Med lokal finansiering vil dette bidra til at det bygges idrettsanlegg for minst 1 milliard kroner.

- Alle idrettsanlegg som er godkjent og som kan startes opp og ferdigstilles i 2009 er aktuelle. Vi legger særlig vekt på idrettsanlegg som kommer barn og ungdom til gode og at vi får en spredning over hele landet, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske i en pressemelding.

Anlegg som tildeles midler må ha forankring i kommunale planer for idrett og fysisk aktivitet. Det er en betingelse at de har idrettsfunksjonell godkjenning og godkjent finansieringsplan. Pengene vil bli fordelt gjennom Kultur- og kirkedepartementets tilskuddsordning for idrettsanlegg.

Fordelingen vil ikke gå ut over tildelingen av ordinære spillemidler via fylkeskommunene. Midlene er en engangsbevilgning i 2009. Ordningen med spillemidler er en toppfinansiering som forutsetter lokal finansiering.

I tillegg vil regjeringen gi kommunesektoren fire milliarder kroner ekstra til vedlikehold, rehabilitering og oppgradering av kommunal infrastruktur, herunder bygg. Tilskuddet skal ikke gå til investering i nybygg og nye anlegg, bortsett fra mindre investeringer som kan ferdigstilles i 2009. Disse pengene kan også brukes til idrettsanlegg.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.