Vil danke Svendsen ut av VM-stafetten

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

- Selvfølgelig er det et mål å få gå den, sier Sjur Røthe.

31.01.11 15:47

Emil Hegle Svendsen eller ikke Emil Hegle Svendsen. Det var det store spørsmålet før mandagens uttak til VM i Holmenkollen.

Og Svendsen kom med – men uten å få noen garanti fra sportssjef Åge Skinstad om å få gå tredjeetappen i VM-stafetten, som er det eneste løpet skiskytteren er aktuell for. Uttaket skjer først etter 30 km fellesstart med skibytte 27. februar.

Det har Sjur Røthe bitt seg merke i. 22-åringen fra Voss ble også tatt ut. Og har ikke gitt opp håpet om en plass på stafettlaget.

- Møttes én gang
- Selvfølgelig har jeg et mål om å få gå stafetten. Da må jeg vel danke ut Emil. Og Tord Asle Gjerdalen er vel også med i den diskusjonen, sier Røthe til Nettavisen.

- Er du en bedre løper enn Emil Hegle Svendsen?

- Nei, det skal jeg ikke sitte her og skryte på meg. Vi har bare møtt hverandre én gang i vinter. Det var på Beitostølen, og der slo jeg ham med noen sekunder. Emil vil sikkert hevde at han ikke var i toppform da. Og så kan jeg si at det var ikke jeg heller.

- Sannsynligvis er vi ganske jevne på en ti kilometer lang skøyteetappe. Den som er i best form der og da, bør gå. Det synes jeg er den beste måten å gjøre det på, sier Røthe.

Mer drøm enn mål
Når Nettavisen snakker med ham mandag ettermiddag, sitter han på flyplassen i München. På vei til høydesamling i Seisser Alm. At han sitter der, betyr naturligvis at han allerede i helga fikk beskjed om at han kunne stikke VM-billetten ned i baklomma.

- Jeg rakk meg så vidt hjemom etter NM, og fikk vasket noen klær. Det var selvfølgelig veldig stort å få beskjed om at jeg var tatt ut. Jeg vil vel nesten si at det var mer en drøm enn et mål før sesongen, sier Røthe, som er på det private laget Team Manpower.

Han kan altså ikke føle seg trygg på å få gå noen stafett, men så lenge han holder seg frisk, er han garantert å få gå minst to distanser i VM. Både på 30 km og 50 km har Norge fem plasser, ettersom Petter Northug er tittelforsvarer, og Røthe kommer til å gå begge distansene.

- Og jeg håper også å få gå 15 km klassisk, sier vossingen, som trolig ligger godt an der også. Petter Northug, Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby er sikre kort. Den fjerde plassen går mest sannsynlig til Røthe, som kan fylle en rolle som reserve til en klassisketappe i stafetten.

- Blir ikke større
- Kan du kjempe om individuell medalje i VM?

- Jeg tror ikke jeg skal begynne å snakke meg opp som medaljekandidat, altså. VM på hjemmebane i Holmenkollen blir litt av en ilddåp, det blir ikke større, og jeg kommer til å lære mye som jeg har nytte av i mesterskapene om noen år, sier han nøkternt.

- Kan du garantere at du kommer i mål med livet behold på femmila?

- Ja, det kan jeg. Man bryter ikke femmila i VM på hjemmebane, sier Røthe – som debuterte på Kollen-femmila under prøve-VM i fjor.

Det endte med en 29.-plass, over sju og et halvt minutt bak vinneren Petter Northug.

Nettavisen møtte ham før fjorårets løp. Det intervjuet kan du lese her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.