Gå til sidens hovedinnhold

Vil doble Dokken-straff

- Synes synd på Kenneth Dokken, sier man i Ålesund.

Odds Kenneth Dokken svartnet helt i semifinaleoppgjøret mellom Aalesund og Odd Grenland 24. september. Han sparket ned Aalesund-spilleren Johan Arneng mens ballen var et helt annet sted på banen.

På grunn av alvorlighetsgraden besluttet doms- og sanksjonsutvalget å suspendere Dokken fra alle kamper i seks uker. Nå har forbundsstyret behandlet saken, de vil gjerne straffe ham enda hardere, nemlig med hele 13 ukers utestengelse.

- Forbundsstyret mener at denne saken er svært alvorlig og strider mot fotballens Fair Play prinsipper. Derfor velger vi å anmelde saken til Doms- og sanksjonsutvalget. Nå er det opptil utvalget å fastsette en riktig straff i denne saken, sier fotballpresident Sondre Kåfjord i en pressemelding fra NFF.

Soner videre i 2010
Forbundsstyret anbefaler at utelukkelsen skal sones i terminfestet kampsesong for klubbens førstelag, det vil si fra og med avgjørelsen blir rettskraftig og fram til og med 01.11.09. Videre anbefaler Forbundsstyret at soningen deretter skal gjenopptas fra og med datoen for klubbens første obligatoriske kamp i sesongen 2010. Dokken har vært suspendert siden 25.09.09, og utholdt suspensjon vil komme til fradrag i soningen, skriver fotballforbundet i en pressemelding.

Dersom man sammenligner med årets terminliste, ville det ha betydd at Odd-spilleren hadde mistet de sju første Tippeliga-rundene denne sesongen.

I Ålesund mottar man nyhetene fra NFF med blandede følelser.

- Det er ingen tvil om at dette var en grov forseelse, samtidig har spilleren lagt seg flat og beklaget. Nå er det sånn at man ikke skal slippe unna, selv om man angrer. Likevel hadde jeg håpet at han hadde blitt ferdig med straffen i år. Man kan jo tenke seg til hvor tungt det er å starte neste sesong med karantene, sier daglig leder Henrik Hoff i Aalesund FK til Nettavisen.

- Synd på Kenneth
Johan Arneng er mer forsiktig i sine uttalelser, og vil helst ikke mene for mye om hva riktig straff skal være.

- Jeg konstaterer at NFF har gitt ham 13 uker, og at de har sett veldig alvorlig på det. Samtidig vil jeg ikke dømme noen, eller si hva slags straff Kenneth burde hatt, det er ikke mitt bord.

- Samtidig forstår jeg at det er jævelig for Kenneth, han har havnet i et dårlig lys, men jeg tror ikke han er et dårlig menneske. Jeg synes veldig synd på ham når han blir uthengt slik, og får en slik straff. Forhåpentligvis kan han komme tilbake å spille fotball så fort straffen er sonet.

Kan anke
Dokken har fått tre uker på seg til å anke innstillingen.

Mange har tatt til ordre for at Dokken skulle få en streng straff, deriblant Nettavisens kommentator, Anders Skjerdingstad.

Her kan du se video av hendelsen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken