*Nettavisen* Sport.

Vil endre offside-regelen

Foto: (scanpix)

FIFA-president Sepp Blatter ønsker å gjøre offside-regelen enklere.

03.01.05 21:00

Den 69 år gamle FIFA-bossen forteller i et intervju med France Football, som publiseres tirsdag, at han ønsker å endre dagens offsideregel.

- Vi må gjøre offside-regelen enklere. Hvordan? Etter min mening ved å si at bare spilleren som mottar ballen kan bli dømt offside, sier Blatter.

- Det burde ikke være passive offsider lenger. Hvis spilleren som mottar ballen ikke er i offside, er ingen offside. Det betyr at en spiller som er uten ballen ikke kan dømmes offside. Puristene vil skrike, men det er en enklere regel.

Det gjenstår å se om FIFA-presidentent får det som han vil. I det samme intervjuet åpner han for øvrig - ifølge Reuters - for å fortsette som president fram til 2011.

- La oss først bli ferdig med VM i 2006. Og hvis jeg fortsatt er i god form da, vil jeg gjerne fortsette mitt arbeid i FIFA.

Sveits-fødte Blatter avslører også at FIFA arbeider med å utvikle et elektronisk system som kan avgjøre om ballen er over målstreken eller ikke i situasjoner hvor dommeren trenger hjelp. FIFA vil ifølge Blatter teste ut et nytt system som Adidas har utviklet under ligacupfinalen i Cardiff 27. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.