RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil endre offside-regelen

(scanpix)
Sist oppdatert:
FIFA-president Sepp Blatter ønsker å gjøre offside-regelen enklere.

Den 69 år gamle FIFA-bossen forteller i et intervju med France Football, som publiseres tirsdag, at han ønsker å endre dagens offsideregel.

- Vi må gjøre offside-regelen enklere. Hvordan? Etter min mening ved å si at bare spilleren som mottar ballen kan bli dømt offside, sier Blatter.

- Det burde ikke være passive offsider lenger. Hvis spilleren som mottar ballen ikke er i offside, er ingen offside. Det betyr at en spiller som er uten ballen ikke kan dømmes offside. Puristene vil skrike, men det er en enklere regel.

Det gjenstår å se om FIFA-presidentent får det som han vil. I det samme intervjuet åpner han for øvrig - ifølge Reuters - for å fortsette som president fram til 2011.

- La oss først bli ferdig med VM i 2006. Og hvis jeg fortsatt er i god form da, vil jeg gjerne fortsette mitt arbeid i FIFA.

Sveits-fødte Blatter avslører også at FIFA arbeider med å utvikle et elektronisk system som kan avgjøre om ballen er over målstreken eller ikke i situasjoner hvor dommeren trenger hjelp. FIFA vil ifølge Blatter teste ut et nytt system som Adidas har utviklet under ligacupfinalen i Cardiff 27. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere