*Nettavisen* Sport.

Vil etablere nytt hockeylag i Stavanger

Stavanger (NTB): Neste år får ikke 2.-lagene til eliteserieklubbene spille i ishockeyens 1. divisjon. Nå jobbes det med å etablere nytt lag i Stavanger, skriver RA.

16.03.12 09:14

Det er Stavanger Oilers-grunnlegger Hartti Kristola som er prismus motor bak initiativet. En håper at «Viking eller Viking/Siddis» (navneforslag) kan overta plassen til Stavangers 2.-lag i 1. divisjon. Lisenssøknad er allerede sendt og signalene fra hockeyforbundet er gode. En ser behovet for to lag i Stavanger-regionen.

- Det er ikke helt bestemt hva navnet blir. Det kan bli Viking som drifter det - og det kan bli Viking/Siddis. Kanskje blir det også et annet navn, sier Kristola til RA.

Han var mannen som løftet Stavanger opp i Norgestoppen. Nå vil finnen med hockeyhjertet hjelpe en ny klubb på bena. Stavanger Oilers står klare til å hjelpe «naboen».

- Vi skal bidra med det sportslige. Blant annet skal vi stille trenere til disposisjon. Det er veldig viktig for oss at det er et alternativ for talentene her i området, sier Oilers-leder Pål Higson.

Det er ikke klart om spillerne fritt kan flyte mellom 1. divisjon og eliteserien. Forbundet har ikke tatt en endelig beslutning. Kristola håper den nye klubben kan klare seg med lokale spillere, men sier det kan være aktuelt «å fylle på med to-tre finner som kan score målene».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.