Gå til sidens hovedinnhold

Vil fastholde hegemoniet

Men fykter en motivert Cancellara og en fremadstormende komet.

Omloop Het Nieuwsblad skilte seg ut blant vårens øvrige klassikerritt denne sesongen. Riktignok var det en kald dag på nådeløs brostein, men da alle forventet at Tom Boonen skulle vinne, sviktet han.

Dette var likevel en sjelden anledning hvor Omega Pharma – QuickStep møtte motstand denne våren. Til neste år forventer sportdirektør Wilfried Peeters enda tøffere motmæle fra konkurrentene.

- Jeg tror vi har et sterkt lag, akkurat som i år hvor Tom Boonen gav oss mange triumfer. Derimot blir det vanskelig å gjenta bedriften i 2013, men vi skal prøve. Vi har stort sett de samme rytterne med oss videre og vi har gjort minimale endringer, sier Peeters til Cyclingnews.

Les også: Nå skal han tilbake til toppen

Med Tom Boonen i front har det belgiske laget hatt en enestående sesong. Boonen begynte sesongen rekordtidlig, med seier allerede i januar måned. Ikke overraskende fortsatte triumfgangen i Tour of Qatar, et ritt hvor Boonen nå har vunnet 20 etapper.

Etter det tok den belgiske brosteinskongen fatt på en makeløs seiersrekke, hvor han i løpet av kort tid vant E3, Ghent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix. Boonen ble dermed mestvinnende i Paris-Roubaix, sammen med selveste Mr. Roubaix, Roger De Vlaeminck.

Endrer taktikken for «Cav»
Foran 2013-sesongen har QuickStep signert Mark Cavendish. I følge Peeters, gir den tidligere Milan-San Remo-vinneren laget flere strenger å spille på.

- Med Cavendish har vi flere sjanser. Selv om vi må endre på taktikken er det fullt mulig å jobbe for både Boonen og Cavendish. Kanskje kan Boonen stikke avgårde på Poggio (siste bakke i Milan-San Remo).

- Med slike ryttere er vinnersjansene våre større. Flere valgmuligheter er godt nytt for oss, sier Peeters.

Likevel medgir sportsdirektøren at konkurransen blir tøffere til neste år. Sesongen til Fabian Cancellara endte bardust da sveitseren brakk kragebeinet i Flandern rundt. «Spartacus» har gikk indikasjoner på at han vil stå over Tour de France, for å fokusere fullt mot klassikerne.

Det slovakiske vidunderbarnet Peter Sagan, nylig sammenliknet med sykkelkongen Eddy Merckx, er enda en mann Peeters fykter vil prestere bedre i 2013.

- Fabian Cancellara hadde uflaks i år, men virker motivert på å kjempe seg tilbake i form. Mens Sagan var en av de beste rytterne i nesten alle ritt han kjørte, og jeg tror han kan bli ennå bedre til neste år.

Kommentarer til denne saken