*Nettavisen* Sport.

Vil fjerne stilkarakterene i hopp

Den tidligere lederen i hoppkomiteen, Thorbjørn Yggeseth, foreslår å fjerne stilkarakterene i sitt forslag til et nytt regelverk i hopp, som han nå legger fram for FIS.

04.01.05 11:21

Fem dommere tar i dag utgangspunkt i 20 poeng per hopp, og trekker fra for feil som gjøres i svev og nedslag. Den beste og dårligste stilkarakteren strykes før man legger karakterene sammen med lengdepoengene.

- Dette er det ikke lett å forklare for folk som ikke vokst opp med skihopp som oss nordmenn i særdeleshet, sier Yggeseth til NRK.

Han har for i oppdrag av det internasjonale skiforbundet (FIS) å se nærmere på dagens ordning. Nå vil Yggeseth fremme et forslag som innebærer at det kun skal dømmes for lengde og nedslag.

Ifølge forslaget vil en hopper som lander på 120 meter med et dårlig nedslag trekkes for eksempel tre poeng, og bli stående med 117 poeng. Får forslaget gjennomslag, vil ordningen med fem dommere forsvinne til fordel for to dommere som kun ser på nedslagene.

- De norske dommerne vil ikke ha noen dialog om dette, men desto lenger sørover man kommer i Europa er de mer lydhøre, avslutter Yggeseth overfor NRK.

Yggeseth har også tidligere uttrykt ønske om å fjerne dagens stilkarakterer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.