RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil fjerne stilkarakterene i hopp

Sist oppdatert:
Den tidligere lederen i hoppkomiteen, Thorbjørn Yggeseth, foreslår å fjerne stilkarakterene i sitt forslag til et nytt regelverk i hopp, som han nå legger fram for FIS.

Fem dommere tar i dag utgangspunkt i 20 poeng per hopp, og trekker fra for feil som gjøres i svev og nedslag. Den beste og dårligste stilkarakteren strykes før man legger karakterene sammen med lengdepoengene.

- Dette er det ikke lett å forklare for folk som ikke vokst opp med skihopp som oss nordmenn i særdeleshet, sier Yggeseth til NRK.

Han har for i oppdrag av det internasjonale skiforbundet (FIS) å se nærmere på dagens ordning. Nå vil Yggeseth fremme et forslag som innebærer at det kun skal dømmes for lengde og nedslag.

Ifølge forslaget vil en hopper som lander på 120 meter med et dårlig nedslag trekkes for eksempel tre poeng, og bli stående med 117 poeng. Får forslaget gjennomslag, vil ordningen med fem dommere forsvinne til fordel for to dommere som kun ser på nedslagene.

- De norske dommerne vil ikke ha noen dialog om dette, men desto lenger sørover man kommer i Europa er de mer lydhøre, avslutter Yggeseth overfor NRK.

Yggeseth har også tidligere uttrykt ønske om å fjerne dagens stilkarakterer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere