*Nettavisen* Sport.

Vil flytte Kollen-brølet til Rødkleiva

Tidligere skipresident Christian Mohn (78) mener Holmenkollen synger på siste verset som internasjonal bakke. Han vil flytte fremtidige renn til et nytt hoppsenter i Rødkleiva.

14.01.05 11:10

For seks år siden lanserte Christian Mohn, som satt som skipresident fra 1978 til 1980, ideen om Rødkleiva som hovedstadens framtidige hoppsenter. Han mener den opphetede debatten som har vært de siste månedene om Rødkleiva kontra fortsatt skiflyging i Vikersund har tatt fokus bort fra det saken egentlig dreier seg om.

Foreldet
Nemlig at tiden er i ferd med å løpe fra Holmenkollen når det gjelder å arrangere internasjonale hopprenn. Mohn er overbevist om at bakken snart kun duger som en helårlig turistattraksjon og et hoppmuseum.

– Bakken har stått der i 100 år. Men stadig nye krav fra Det internasjonale skiforbundet vil medføre at Holmenkollbakken der den ligger i dag, ikke vil klare og tilfredsstille de framtidige kravene. Dersom Oslo i framtida har et ønske om å være med i kampen om internasjonale renn, er svaret ganske enkelt. Det må bli et helt nytt anlegg i Rødkleiva. Hvis ikke, kan vi like godt melde oss ut, sier han til Dagsavisen.

To bakker
Initiativtakerne ønsker å bygge to bakker i Rødkleiva – en skiflygingsbakke som tåler hopp på 250 meter og en 90-metersbakke som kan utvides til en K120-bakke om det skulle bli aktuelt:

– Sannsynligvis kommer FIS etter hvert til å gå bort fra renn i 90-metersbakkene. Derfor må en slik bakke i Rødkleiva kunne utvides for å tilfredsstille framtidige krav, sier han til avisen.

Monopol
– Og det er en total misforståelse å tro at Vikersund skal ha monopol på skiflyging i Norge. Monopol er det i dag som kjent bare staten som har. Hvis entusiasmen for hoppsport er så stor som de hevder i Vikersund – hvorfor kan ikke denne entusiasmen i framtida brukes til å utnytte det flotte anlegget i Vikersund til et yrende rekrutteringssted for framtidige hoppere, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.