Gå til sidens hovedinnhold

Vil forsvare Klitsjko-æren

Vitalij Klitsjko skal forsøke å gjenopprette familieæren når han møter sørafrikaneren Corrie Sanders i VM-kamp i tungvekt lørdag.

Da skal han ikke bare slåss for boksesportens mest prestisjetunge VM-tittelen i World Boxing Council (WBC), men han skal også hevne broren Vladimirs nederlag mot Lamon Brewster for 14 dager siden.

Klitsjko-brødrene håpet å bli historiske gjennom å vinne hver sin VM-tittel, og dermed bli det første brødreparet i historien som holdt VM-titler i tungvektsboksing samtidig. Slik gikk det ikke.

Brewster ble for sterk for Vladimir Klitsjko. I fem runder holdt tysk-ukraineren, men så var det slutt. Drømmen om VM-tittelen i World Boxing Organisation (WBO) lå i grus. Nå må familien satse på storebror Vitalij.

Uansett om det blir Vitalij Klitsjko eller Corrie Sanders, favoritten til den forrige mesteren Lennox Lewis, som vinner lørdagens kamp, kommer den store vinneren til å bli den tyske promotoren Klaus-Peter Kohl. Han har begge bokserne i stallen sin og vil surfe videre på VM-bølgen uansett.

Tenker ikke på broren
- Jeg må ha mitt fokus på Corrie Sanders. Det nytter ikke for meg å tenke på hva som skjedde med broren min. Jeg går i ringen for å gjøre det som er nødvendig for å bli verdensmester, sier Vitalij Klitsjko to dager før kampen.

- Jeg drømmer om å bli mester, og vet jeg er god nok til det. Dessuten er jeg i kjempeform, og jeg håper alle tilhengerne mine kommer til å støtte meg 100 prosent. Da kan dette bli bra.

I fjor bokset han VM-kamp i WBC mot Lennox Lewis og klarte seg veldig bra. Det var en skade som til sjuende og sist stoppet tysk-ukraineren den gangen. Han ga Lewis uventet sterk motstand.

Bokser han på samme måte mot Corrie Sanders, tror de fleste ekspertene han vil vinne, men boksing er en brutal sport med små marginer og de fleste ser på Klitsjko-Sanders-kampen som temmelig åpen.

Før lørdagens kamp har Vitalij Klitsjko bare gått tiden ut i en av de 33 kampene han har vunnet. I løpet av karrieren har han bare to nederlag, og det ene var altså det kontroversielle tapet mot Lennox Lewis i fjor.
(NTB-DPA)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger