Gå til sidens hovedinnhold

Vil forsvare OL med raketter

Britene tar ingen sjanser med sikkerheten neste sommer.

London-OL neste år blir tidenes største idrettsarrangement, og trolig også et av historiens største terrormål. Det tar britiske myndigheter på alvor.

Den britiske forsvarsministeren Philip Hammond bekrefter at det britiske forsvaret vil utplassere bakke-til-luft-raketter rundt London under lekene enste år.

Jagerfly
- Jeg kan forsikre dere om at alle nødvendige tiltak for å sikre tryggheten under London-OL vil bli gjort, inkludert, om militæret mener det er nødvendig, passende bakke-til-luft-forsvar, sier Hammond ifølge Guardian.

Ifølge den britiske avisen vil britiske marinefartøy med raketter bli utstasjonert i Themsen, i tillegg vil luftforsvaret ha jagerfly av typen Tornado eller Typhoon klare til innsats så lenge lekene pågår.

20.000 sikkerhetsvakter
I tillegg vil det være påkrevd med rundt 20.000 sikkerhetsfolk under lekene. Foreløpig har det britiske forsvarsdepartementet bare lovet 3000 soldater til formålet, med ytterligere 2000 i reserve, men organisasjonskomiteen er i forhandlinger om å få ekstra ressurser fra forsvaret.

Resten av sikkerhetsstaben må arrangørene leie inn fra sikkerhetsselskaper som G4S og eventuelt frivillige med de nødvendige kvalifikasjoner.

Amerikanske myndigheter har overfor sine britiske kolleger uttrykt bekymring for sikkerhetssituasjonen i London, og vurderer å sende rundt 1000 amerikanske agenter til England under lekene.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger