RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil frata USA OL-gull

Sist oppdatert:
Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) vil frata USA gullmedaljene landet vant på 4 x 400 meter i Sydney-OL.

På et møte i Grosseto i Italia i forbindelse med det pågående junior-VM i friidrett, vedtok arbeidsutvalget i IAAF at resultatene fra finalen på 4 x 400 meter for menn i Sydney-OL skal annulleres.

Årsaken er at amerikaneren Jerome Young hadde avlagt en positivt test på et anabolt steroid (nandrolone) året før lekene, men det var det ingen andre enn noen få utvalgte i det amerikanske friidrettsforbundet som visst om

På laget løp også Michael Johnson, og dersom avgjørelsen i IAAF blir stående, må også han levere tilbake OL-medaljen sin fra Sydney. Johnson løp ankeretappen på det amerikanske laget, som vant klart på Olympiastadion i Sydney.

IAAF har bestemt at Nigeria blir vinnere av gullet etter at amerikanerne nå er strippet for gullmedaljen sin. Jamaica rykker fra bronse til sølv, mens Bahamas klatrer opp på bronseplassen.

Nå skal styret i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) behandle denne saken på sitt styremøte i Aten i neste måned, og det er først da den endelige avgjørelsen i denne saken faller.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere