Gå til sidens hovedinnhold

Vil gi den svenske stjernen over 500 millioner

Men nå kommer Henrik Lundqvist med en advarsel.

Den svenske superstjernen Henrik Lundqvist har spilt i New York Rangers siden 2005. Nå er han på vei inn i sitt siste kontraktsår med klubben som også har norske Mats Zuccarello i stallen.

Lundqvist blir sett på som en av de beste keeperne i NHL, om ikke den beste, og Rangers-fansen håper at klubben klarer å beholde ham i den blå drakten.

Advarer
Hele sommeren skal en kontraktsforlengelse ha blitt diskutert, men fortsatt er ingenting underskrevet. Nå kommer Lundqvist med en advarsel til sin egen klubb om at kontraktsforhandlingene snart kan, bokstavelig talt, bli lagt på is.

- Når sesongen starter, vil jeg være 100 prosent fokusert på ishockey og ingenting annet, sier «Lunkan» til New York Daily News.

Lundqvists nåværende seksårskontrakt har gitt ham en lønn på rundt 270 millioner svenske kroner. Det gjør ham til NHLs tredje best betalte keeper, bak Nashvilles Pekka Rinne och Bostons Tuukka Rask.

Tilbyr over 500 millioner
New York Post har denne sommeren skrevet at Rangers skal være klare til å gi målvakten spenstige 560 millioner svenske kroner for åtte nye år på Madison Square Garden, noe som vil gjøre ham best betalt frem til han fyller 39 år. Summen tilsvarer rundt 506 norske millioner kroner.

Men ennå er ikke partene enige om en forlengelse av kontrakten.

New York Daily News skriver at signalene Lunkan nå sender, er med på å sette et sterkt press på Rangers-ledelsen. Lundqvist er kanskje lagets mest populære spiller, og fansen vil ikke se med blide øyne på at klubben lar ham gå til en konkurrent.

Lundqvist selv mener han ikke driver med utpressing av egen klubb.

- Jeg vet hvordan jeg fungerer som spiller. Jeg er avhengig av at all min konsentrasjon er på spillet, og ikke noe annet, forklarer han.

Rangers starter sesongen med bortekamp mot Coyotes tredje oktober.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken