RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ÅPNER FOR ERSTATNINGER: Østtyske idrettsutøvere ble systematisk dopet før Berlinmuren falt i 1989. Katrin Krabbe nådde verdenstoppen etter dette, men ble utestengt for doping i 1992. Her jubler hun for VM-gullet på 200 meter i Tokyo i 1991. Til høyre Gwen Torrence.
ÅPNER FOR ERSTATNINGER: Østtyske idrettsutøvere ble systematisk dopet før Berlinmuren falt i 1989. Katrin Krabbe nådde verdenstoppen etter dette, men ble utestengt for doping i 1992. Her jubler hun for VM-gullet på 200 meter i Tokyo i 1991. Til høyre Gwen Torrence. Foto: Mike Powell (Getty Images)

Vil gi erstatning til dopede DDR-utøvere

Myndighetene ønsker kompensasjon til flere ofre.

Tyske myndigheter ønsker å frigjøre midler til utøvere fra DDR som var ofre for landets systematiske dopingprogram for Berlinmurens fall.

Det er 25 år siden Tyskland ble gjenforent, men Øst-Tysklands mørke idrettsfortid er fremdeles et tema i landet.

Tyske myndigheter ønsker å frigjøre en drøy milliard kroner for å gi erstatning til utøvere som ble dopet av det gamle regimet.

- Vi håper parlamentet vil godta at 10,5 millioner euro i budsjettet så pengene kan betales ut til ofrene i 2016, sier statssekretær Ole Schroeder.

Lignende erstatninger har blitt betalt ut i 2002 og 2006, men ytterligere 1000 ofre for den systematiske dopingen har blitt identifisert.

Går forslaget gjennom vil det bli gitt en erstatning på 10.500 euro (103.000 kroner) person.

Schroeder vil også at Tysklands olympiske komité skal betale ut erstatninger.

- Det var statlig doping, men det ble koordinert av idrettsinstitusjoner, så vi vil at idretten skal ta sin del av ansvaret og gjøre 10,5 millioner euro tilgjengelig, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere