*Nettavisen* Sport.

Vil gi Gamst kamptrening

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Morten Gamst Pedersen er ute i kulden i Blackburn. Nå tar Åge Hareide ham med på landslaget for å gi ham kamptrening.

07.01.05 15:14

Morten Gamst Pedersen har ikke vært på banen i Premier League siden 18. september og det bekymrer landslagssjef Åge Hareide.

- Vi registrerer situasjonen hans og det er derfor vi tar ham med i troppen også. Vi ønsker å gi ham kamptrening, sier Hareide til TV 2 Nettavisen.

Snakket med Hughes
Siden Mark Hughes overtok managerstolen på Ewood Park, har Gamst Pedersen vært langt unna laget. Derfor lar også Blackburn-sjefen ham være med Norge til Midt-Østen.

- Vi har snakket med Mark Hughes om å bruke ham, noe han sa ja til. Men det er med forbehold at de ikke får bruk for ham selv. Derfor har vi også tatt med 23 spillere i troppen. I tilfelle spillere likevel ikke kan være med, sier han.

Savner Hoset og Andresen
Hareide og hans assistent Stig Inge Bjørnebye har tatt med det beste laget de har tilgjengelig i øyeblikket. Men det er noen spillere landslagssjefen gjerne ville hatt med i kampene mot Kuwait, Bahrain og Jordan.

- Jeg skulle gjerne hatt med Magne Hoset og Martin Andresen, men Martin er skadet og Magne ble ikke frigitt av FC København, sier han.

Flere nye
Det gjør at det åpner seg muligheter for ferske spillere. Knut Borch, Lars Iver Strand og Jarl André Storbæk er alle debutanter i landslagssammenheng, mens Frode Kippe og Raymond Kvisvik er med for første gang under Hareide.

- Jeg forventer at de gjør det samme som de gjør på klubblaget. Det er det de har gjort der det siste året som gjør at vi har tatt dem med, sier Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.