*Nettavisen* Sport.

Vil gi strafferabatt for dopinginnrømmelser

Foto: Tim de Waele (@TDW-sport.com)

Nederlandske ryttere kan slippe unna med seks måneder.

27.02.13 17:34

Det nederlandske sykkelforbundet (KNWU), de tre nederlandske verdenstourlagene og de nederlandske antidopingmyndighetene er i ferd med å bli enige om strafferabatt for ryttere og andre personer som har vært involvert i doping, skriver Cyclingnews.

Rabatten vil gjøre at folk som har brutt dopingreglementet før 1. januar 2008 vil slippe unna med seks måneder på sidelinjen.

Alle som innrømmer forseelser etter denne datoen vil risikere full suspensjon og blir sparket fra nåværende lag.

Nye kontrakter som signeres, vil inneholde punkter som sier at kontrakten termineres ved alle brudd på dopingreglementet.

Tidsfristen for innrømmelsene er 1. april 2013. Alle rytterne på de tre verdenstourlagene, Argos-Shimano, Vacansoleil og Blanco, må også fylle ut og signere et spørreskjema, hvor de forteller om de har sett, eller brukt, doping mellom 1993 og 2008.

Selv om skjemaet leveres blankt, må det signeres.

Nederlandsk sykkelsport er hardt rammet av at Rabobank trakk seg som sponsor. En av deres største stjerner de siste årene, Thomas Dekker, har lagt alle kortene på bordet til antidopingmyndighetene.

Den tidligere stjernen Michael Boogerd, er også under sterkt press til å innrømme sine eventuelle synder. Han har tidligere sagt han er redd for å snakke i frykt for å bli syndebukk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.