Vil gjenerobre sprinttronen

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Ola Vigen Hattestad vil tilbake i posisjonen som verdens beste sprinter, akkurat som i 2008/09-sesongen.

24.11.10 09:20

I Kuusamo fredag starter han på veien mot et av sesongens store mål: Sammenlagtseier i sprinternes verdenscup.

Det andre hovedmålet i vinter er selvsagt VM på hjemmebane. Østfoldingen vil gjenskape forrige VM-sesong, da han gjorde rent bord både i Liberec (dobbelt gull) og i verdenscupen (seks enkeltseirer og sammenlagt).

Slurvet med restitusjon
Den fantastiske sesongen klarte han ikke å følge opp påfølgende vinter. Da ble han «bare» nummer fire på OL-sprinten i Vancouver, og frasa seg plassen i lagsprinten fordi han kjente en antydning til sykdom i kroppen. I sprintcupen endte han på 5. plass.

I ettertid forklarer han nedturen slik overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB):

- Jeg følte meg sliten i store deler av sesongen. Det skyldtes kanskje at jeg slurvet litt med restitusjonen, noe som også kan ha vært en medvirkende årsak til sykdommen under OL.

Har lært av nedturen
28-åringen bedyrer at han har tatt konsekvensen av dette foran en ny VM-sesong.

- Jeg har forsøkt å være 100 prosent toppidrettsutøver i seks av ukens sju dager. Har for eksempel begrenset andre typer oppdrag mest mulig, blitt flinkere til å planlegge hverdagen og sørge for nok hvile. Jeg er blitt enda mer ydmyk i forhold til jobben som skal gjøres, og vil for all del unngå å ta lett på ting, sier Hattestad, som går til sesongen med en god følelse.

- Jeg føler at jeg har gjort en god treningsjobb. Fysisk sett minst like god som foran 2009-sesongen. Mens jeg i fjor fokuserte mer på basisegenskaper og styrketrening, har jeg i år gått tilbake til mer eksplosivitet. Dessuten har jeg hatt mer oppmerksomhet på skøyting, som er stilarten i VM, framholder friskusen fra Ørje – fast bestemt på å gjenerobre verdens sprinttrone.

I Kuusamo får vi en pekepinn på om hvor realistisk det er.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Langrenn

Mest lest på Sport

Annonsebilag