*Nettavisen* Sport.

Vil gjerne ha pipekonsert

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

– Bare moro, sier Erik Huseklepp.

09.06.09 08:11

ROTTERDAM (ANB): – Nei, det er bare fint det. Det betyr sannsynligvis at jeg har gjort noe bra, smiler Huseklepp til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Settingen som omgir onsdagens skjebnekamp er mektig. 50.000 tilskuere vil fylle storslagne De Kuip i Rotterdam. Nesten samtlige er kommet for å se Nederland feire den nyvunne VM-billetten med å forlenge seiersrekken på eget gress.

«Oranje» har ikke tapt en hjemmekamp på ni år.

Sånt kan gi noen og enhver nerver. Men ikke Erik Huseklepp. Han gleder seg mest av alt. Pipekonsert er han også forberedt på – og tar mer enn gjerne imot.

– Mot Marseille på Stade de Velodrome i fjor fikk jeg pipekonsert etter å ha fått til enkelte ting. Det var bare moro, smiler Brann-spilleren.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Kompliment
En eventuell pipekonsert fra 50.000 fotballgale nederlendere onsdag tar han med andre ord som en stor kompliment.

– Helst vil det være en reaksjon på at Norge har gjort noe bra og at Nederland sliter. Vi får håpe det blir piping, smiler Huseklepp.

Om Brann-spilleren får sjansen fra start i det som ligner en skjebnekamp for Norge, er foreløpig uvisst. Landslagssjef Egil Olsen holder kortene rundt laguttaket tett til brystet.

På mandagens trening kom det riktignok signaler som tyder på at Huseklepp igjen må belage seg på å starte kampen på innbytterbenken. Drillo drillet midtbanen med de samme fem som startet mot Makedonia lørdag.

– Jeg er selvfølgelig klar hvis sjansen byr seg, sier Erik Huseklepp, som var frisk da han kom inn som innbytter i Skopje.

– Jeg følte det gikk greit, men jeg har mye høyere potensial enn jeg fikk vist der, påpeker han.

Mann for storkamper
Spørsmålet er om Egil Olsen anser det potensialet som så stort at han vil ha med Brann-spileren fra start på De Kuip. Sikkert er det i hvert fall at Huseklepp er en mann for de store anledninger.

Det siste beviste han både i den nevnte mesterligakvalifiseringen mot Marseille, samt UEFA-cupmøtet med spanske Deportivo La Coruna i fjor.

– Det kan se ut som at sånne kamper gir meg et ekstra løft, smiler Huseklepp, som vet veldig godt at Norge møter et stjernespekket mannskap onsdag.

Sine egne nederlandske favoritter må han imidlertid lenger tilbake i tid for å finne.

– Van Basten var mer av en favoritt for meg enn de som spiller nå. Samtidig har de naturligvis mange fantastiske spillere. Se bare på Robben, van der Vaart, Sneijder og Huntelaar, sier Huseklepp.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag