*Nettavisen* Sport.

Vil gjøre som Wiggins

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (© tdwsport.com)

Alex Dowsett vil gjerne gå i Tour de France-vinnerens fotspor.

Etter to sesonger hos Team Sky forlater Alex Dowsett laget foran neste sesong.

Den temposterke briten drar til Movistar, i håp om å få ut mer av sitt potensiale.

24-åringens kontrakt med det britiske storlaget gikk ut etter året, og selv om Sky ønsket å beholde ham, valgte Dowsett Movistar istedenfor.

- Sky ønsket å beholde meg, men Movistar var også veldig ivrige på å signere meg, og det er fint å dra til et lag hvor du vet du er virkelig ønsket, og ikke bare et som er interessert i deg.

- Det var den viktigste faktoren for mitt valg, sier Dowsett til VeloUK.

Vil være kaptein
I løpet av de to årene på Team Sky, har det sjelden vært Dowsett det har blitt kjørt for. Gjennom gode tempoetapper har han likevel flere ganger fått kapteinsrollen noen dager ut i etapperitt.

- Eneco Tour er et ritt som passer meg godt, og jeg kan dra til det rittet som kaptein, og ikke bare som én av sammenlagtrytterne. Jeg hadde muligheter i Sky, men det var ofte slik at jeg måtte kjøre meg til dem gjennom tempoer, og på den måten bli en beskyttet rytter. Noen ganger betydde det at jeg måtte kjøre som hjelperytter de første dagene, og så kom tempoen og laget sa «Alex der høyt oppe i sammendraget, vi vil jobbe for ham».

Selv om Dowsett har satt pris på å ikke ha hatt så mye press på hans skuldre de første årene, mener han det nå er tid for å ta på seg en kapteinsrolle.

Én annen grunn til at han forlater Sky, er åpenbart at han ikke har fått kjøre noen treukersritt. Med den nye målsettingen om å vinne alle tre Grand Tourene, blir det heller ikke lettere å kjøre seg til plass. I Movistar håper Dowsett å få plass i minst én av de tre største etapperittene.

Som Wiggins?
Hittil i karrieren har briten vist seg mest frem som en temporytter, og har ikke vist seg som mye av en klatrer. Slik var det også med Bradley Wiggins i starten av hans sykkelliv. I år vant han alt han stilte opp i, deriblant Tour de France. Kanskje får vi også se Dowsett gjøre det.

- Jeg tror det er noe jeg kan aspirere til. Jeg har aldri trengt å klatre. Hvis det har vært etapper med klatring, har det handlet om å komme seg så langt opp i bakken, og så sykle med gruppettoen til mål. Noen ganger i Beijing, måtte jeg prøve å klatre og da klarte jeg det. Selv om det var tungt, klarte jeg det.

At en brite, og en temposterk sådan, valte Movistar, er underlig for mange. Laget er mest kjent for sine fjærlette klatrere, som danser oppover fjellsidene. Dowsett tror derfor at han kan lære mye i det tradisjonsrike laget.

- Jeg tror jeg kommer til å lære mye om klatring i Movistar. Akkurat som på tempo, er det viktig med teknikk.

Før han prøver å bli en sammenlagtrytter, må imidlertid Dowsett først få prøve seg i et treukersritt. Neste år håper han på å sykle enten giroen, touren eller vueltaen. I tillegg ønsker han å prøve seg i Flandern rundt, og som han selv sier, «det er nok ikke mange som rekker opp hendene for det».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.