RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gjøre det Contador ikke maktet

Ivan Basso (Liquigas) og Alberto Contador (Saxo Bank)
Ivan Basso (Liquigas) og Alberto Contador (Saxo Bank) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Ivan Basso vil kombinere suksess i Giro d’Italia og Tour de France.

Ikke siden Marco Pantanis dobbel i 1998 har en syklist maktet å vinne både Giro d’Italia og Tour de France i en og samme sesong. Gjennom historien har syv ryttere gått til topps i de to rittene samme år, en bedrift som virker nær sagt umulig i dagens sykkelsport.

Eddy Merckx har gjort det hele tre ganger, mens Fausto Coppi, Bernard Hinault og Miguel Indurain har vunnet rittene samme år ved to anledninger. Det skal sies at sykkelsporten har forandret seg stort siden disse guttene var aktive.

På grunn av usikkerhet rundt hans egen Tour de France-deltagelse valgte Alberto Contador å stille til start i årets Giro d’Italia. Contador lekte seg til en overlegen seier i Italia, men i Frankrike måtte han se seg slått av fire konkurrenter det feltet ankom Paris.

LES OGSÅ:Så brøt Contador tausheten

Neste sesong skal Ivan Basso, igjen, ta den vanskelige utfordringen det er å hevde seg i to av verdens største og viktigste sykkelritt. Italieren har forsøkt tidligere, uten hell.

- Jeg tror at man, i min alder, kan man kjøre både Giro d’Italig og Tour de France samme år og være sterk i begge, men jeg tror ikke man kan vinne begge, forteller Basso til velonation.com .

34-åringen erfarte nettopp dette da han forsøkte å kjøre begge rittene med en topplassering som mål i 2010. Etter å ha vunnet Giro d’Italia reiste han til Frankrike med håp om nok et godt resultat, men skuffet med sin 32. plass i sammendraget.

Etter Operacion Puerto har ikke Basso funnet den formen som sikret han en tredje- og andreplass i Tour de France-sammendraget i 2004 og 2005. Liquigas-rytteren håper fortsatt å oppnå resultater av den typen han gjorde før han ble utestengt.

LES OGSÅ:Vil utestenge sykkelstjerner på livsstid

Årets Tour de France er på langt nær skreddersydd for lite talentfulle temposyklisten. Få fjelltopper og mange tempokilometer er ingen suksessoppskrift for den rutinerte syklisten fra Gallarate i Varese-provinsen.

Det vil med andre ord overraske en hel sykkelverden om «Ivan den Grusomme», som Basso kalles, blir den første siden landsmann Marco Pantani som tar hjem både Maglia Rosa og Maillot jaune samme år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere