*Nettavisen* Sport.

Vil ha 15-åringer på A-laget

Foto: STIAN LYSBERG SOLUM (SCANPIX)

Hordaland har kun én landslagsspiller for gutter. Nå vil Brann satse hardt på lokale talenter.

(iBergen.no) Til høsten legges Branns egen fotballinje ned. I stedet skal de største talentene samles på toppidrettsgymnaset i Åsane. Branns toppspillerutvikler, Kjetil Knutsen, har stor tro på dette, men vil i tillegg satse hardt på andre tiltak.

- Det er viktig at vi tar tak i talentene tidligere. At vi velger få som vi vil satse mye på og at vi slipper dem til på høyest mulig nivå i 15-16-årsalderen. Det vil si trene jevnlig med Brann eller Løv-Ham, sier Knutsen til BA.

Knutsen tror det er viktig at de velger ut få som de satser mye på. Dette håper han fører til at 1-2 spillere fra hvert årskull tar steget opp i A-stallen, hvor han håper det til enhver tid er ti hordalendinger.

Brann har også planer om å ansette en egen spillerutvikler for 12-15-åringer. Knutsen mener imidlertid at de må ta det ett skritt lengre. Han sier til avisen at han tror neste steg blir å se på spillere i aldersgruppen 8 til 12 år.

De opp til 15 år vil det ikke være aktuelt å samle i Brann. I stedet vil de følge opp spillerne i klubbene under veiledning. Knutsen nevner fotballskole i ferier som en måte å gjøre det på.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.