RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha årets niende tittel

Sist oppdatert:
Topp-seedete Roger Federer er favoritt til å ta sesongens niende tennis-tittel når US Open starter i New York i kveld norsk tid.

23-åringen har gjort alle dystre spådommer om at tennissporten kom til å bli ødelagt av hardt-servende volleyspesialister.

Sveitseren har vunnet tre av de fem siste Grand Slam-turneringene, men har ikke kommet seg forbi fjerde runde i US Open de siste tre årene.

På tide
- Det er på tide at jeg tar steget helt ut i US Open. Jeg har spilt veldig godt i de siste Grand Slam-turneringene. Nå kommer jeg til å spille mer aggressivt, og prøve å avgjøre ballvekslingene kjapt, sier Federer til AFP.

Han er regjerende mester i både Wimbledon og Australian Open, men har altså ikke fått det helt til i Flushing Maedows.

Dårlig statistikk
- Jeg føler at jeg har spilt brukbart her tidligere – men ikke helt på topp. De siste årene har jeg møtt spillere som har spilt meget godt. Max mirny spilte enormt, Andre Agassi ga med en solid leksjon et anet år. I tillegg hadde jeg en dårlig statistikk mot David Nalbandian, sier Federer om sine banemenn de siste årene.

Han har heller ikke noen god statisikk mot sin motstander i første runde mandag. Han møter der French Open-vinneren fra 2002 - Albert Costa, Spania.

- Han er veldig rutinert – og han kan definitivt spille glimrende ved store anledninger. Det blir en veldig tøff kamp for meg, sier Federer.

Tre favoritter
Uansett så blir han favoritt til å gå helt til topps i turneringen, der vinneren er garantert en million dollar i seierspremie.

Hjemmespiller Andy Roddick er også blant de heteste favorittene, sammen med Lleyton Hewitt, Australia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere