RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/REUTERS/Howard Walker

Vil ha Collina i Premier League

Sist oppdatert:
Pierluigi Collina utelukker ikke at det er aktuelt å bli Premier League-dommer når det italienske fotballforbundet pensjonerer ham om ett år.

Pensjonsalderen i Serie A er 45 år, noe som betyr at verdens beste dommer bare har ett år igjen før han må legge fløyten bort for godt. Med mindre han avslutter karrieren med pipeblåsning i engelsk toppfotball.

Det er visepresident i det engelske fotballforbundet, David Dein, som har lansert ideen om å la Collina opptre som gjestedommer i de største oppgjørene i Premier League.

Ikke avvisende
- Det er for langt frem i tid til at jeg kan vurdere det nå. Først må jeg få unna resten av EM, deretter blir det ferie frem til treningsleiren til de italienske dommerne i begynnelsen av august, sier Collina til nyhetsstedet Sporting-life.

- Jeg har et helt år på meg til å finne ut hva jeg skal gjøre, og for øyeblikket har jeg det for travelt til å tenke på dette.

Collina er den første dommeren som har oppnådd stjernestatus over hele verden på bakgrunn av innsatsen på banen, og har flere storkamper på merittlisten enn noen andre pipeblåsere.

Mangler EM-finale
Han dømte finalen mellom Tyskland og Brasil i VM i 2002, OL-finalen mellom Nigeria og Argentina i 1996, Mesterliga-finalen da Ole Gunnar Solskjær avgjorde for Manchester United mot Bayern München i 1999 og åpningskampen mellom Portugal og Hellas i sommerens EM-sluttspill.

Med finaledømming i både OL, VM, UEFA-cupen og Mesterligaen, mangler italieneren bare en EM-finale for å gjøre listen komplett. Mange forventet derfor at UEFA ville tildele han søndagens finale i Portugal, men nå må Collina i stedet ta til takke med semien mellom Hellas og Tsjekkia. I stedet skal tyske Markus Merk dømme avslutningskampen.

Kan få dispensasjon
Collina er gift og har to døtre, og jobber som revisor ved siden av jobben som fotballdommer. Han har tolv måneder på seg til å vurdere et eventuelt tilbud fra England, men kan også komme til å få dispensasjon fra aldersreglene i Italia.

Det er imidlertid lite trolig at han får lov til å fortsette som dommer i internasjonale turneringer når han passerer 45 år.

Collina har tidligere dømt enkeltkamper i andre ligaer enn den italienske, men dersom han skulle signere en mer permanent avtale med Premier League vil han skrive fotballhistorie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere