*Nettavisen* Sport.

Vil ha Eggen som manager

Foto: SCANPIX

Rosenborg har langt på vei gitt opp håpet om at Trond Sollied blir ny hovedtrener. Derfor vendes oppmerksomheten mot Knut Torbjørn Eggen.

08.12.07 13:26

TRONDHEIM (Nettavisen): Det har gått mer enn to måneder siden Trond Sollied åpnet for en retur til norsk fotball – enten som landslagssjef eller Rosenborg-trener.

Men Sollied ser etter alt å dømme ut til å fortsette som Gent-trener i Belgia. Etter det TV2 Sporten erfarer krever Rosenborg en avklaring rundt ranværingen i løpet av helga. Kilder innad i klubben tror at svaret blir negativt, for RBKs del.

Rosenborg har derfor begynt å se seg om andre steder, for å fylle tomrommet etter den forrige hovedtreneren, Knut Tørum. Men de trenger ikke å lete langt utenfor klubbhuset for å finne løsningene

Manager Eggen
Trøndernes «Plan B» innebærer nemlig at Knut Torbjørn Eggen fungerer som manager i klubben, i en tilnærmet lik rolle som Martin Andresen er skissert i Vålerenga.

Eggen får dermed ansvar for laguttak og oppsett av treningsprogram, i tillegg vil han bidra på sidelinja under noen treninger.

Managerrollen betyr også at både assisterende sportsdirektør Erik Hoftun og Rune Bratseth (ved behov) kommer til å ta i et tak i forhandlinger, spilleroverganger og andre administrative deler av sportsdirektørrollen.

Henriksen sjef
Treneransvaret vil fortsatt Trond Henriksen inneha, men han får ventelig selvskap av en likestilt kollega ute på feltet.

Jørn Jamtfall fortsetter som keepertrener, mens Vålerengas medisinsk ansvarlige, Håkon Schwabe, kommer til å bli offentliggjort med tilsvarende tittel i Rosenborg innen kort tid.

Schwabes inntreden gjør at Siri Marte Hollekim får tittelen fysisk trener fra nyttår av.

Overfor TV2 Sporten ønsker ikke Knut Torbjørn Eggen å kommentere TV-kanalens opplysninger om klubbens trenerapparat foran 2008-sesongen.

Rosenborg er nå i Tyskland for å forberede seg til tirsdagens Mesterliga-møte mot Schalke 04.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.