RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Vil ha golf og rugby i OL

Sist oppdatert:
Golf, rugby og squash er blant fem nye idretter som kan få OL-status til lekene i 2012. Men i så fall må også flere øvelser kuttes.

Karate og rulleskøyter er de andre to idrettene som aspirerer til å komme inn på OL-programmet. Foreløpig kartlegger Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) alle de 28 idrettene som har status som OL-idretter.

Avgjøres neste sommer
- Som et ledd i fornyelsen av OL er det sendt ut spørreskjemaer til alle de 28 OL-idrettene i tillegg til fem andre som ikke har OL-status. Vi skal ta stilling til 33 kriterier før vi vurderer hvilke idretter som er best egnet til å være med på OL-programmet.

- På kongressen i Singapore i juli neste år skal det avgjøres hvilke idretter som skal være på OL-programmet i 2012, sier en talsmann for IOK.

Beijing skal ha sommer-OL i 2008. Foreløpig er det ikke avklart hvem som får lekene i 2012, men London, New York, Moskva, Madrid og Paris er søkerbyer.

Taket er nådd
Presidenten i Den internasjonale olympiske komité, belgieren Jacques Rogge, er klar på at det ikke blir aktuelt å utvide OL-programmet. Han må kjempe mot gigantomanien i OL-sammenheng, og han er klar på at dersom nye idretter skal inn i OL, må noen eksisterende ut.

Før Beijing ble tildelt OL-arrangementet i 2008, var tre idretter på kuttlisten. Det gjaldt softball, baseball og moderne femkamp. Disse idrettene var truet, men fikk likevel klarsignal til å beholde sin olympiske status til OL i Beijing. Nå er trusselen om utestengelse fra OL-familien tilbake, men noen avklaring kommer ikke før neste år.

Golf og rugby har vært på OL-programmet tidligere, mens rulleskøyter, karate og squash aldri har vært med i det gode selskap.

- Vi har kjempet i 20 år for å komme inn på OL-programmet. Dersom vi skulle lykkes nå, vil det være en fantastisk begivenhet for squashsporten, sier ærespresident Susie Simcock.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere