RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha gull og gratis drinker

Sist oppdatert:
Drømmer du om å spandere drinker på Kari Traa? Vinner hun gull lørdag har du sjansen.

SAUZE D’OULX (TV 2 Nettavisen): Kari Traa er sammen med amerikanske Jennifer Heil den alle største gullfavoritten i freestyle-konkurransen i Sauze d’Oulx lørdag kveld.

- Hvordan jeg skal feire en eventuell gullmedalje på lørdag? Da skal alle få lov til å spandere så mye drinker på meg som de vil etterpå, ler Kari Traa til TV 2 Nettavisen.

Planlagt gull i tre år
Allerede for tre år siden startet Kari Traa gullforberedelsene.

- For tre år siden la vi planen for hvordan Kari skulle være en av de sterkeste utfordrerne til gullet i Torino. Vi la en strategi og en plan for hvilke triks som kunne imponere i OL. Disse har hun finpusset i konkurransene de siste årene, forteller Kari Traas svenske trener Lasse Fahlén til TV 2 Nettavisen.

- Nå i forkant av lekene har vi ikke gjort noe spesielt. Kun finpusset den planen vi la for tre år siden, påpeker han.

Ikke favorittløypen
Torsdag kveld gjennomførte Kari Traa en trening i den krevende kuleløypa i Sauze d’Oulx. Tidligere har hun to seire i denne traseén i verdenscupen – men løypen er langt fra Traas favoritter.

- Det jeg liker med denne løypen, er at det den har mange kuler. Men de to hoppene kommer for raskt. Klarer jeg et bra førstehopp, vet jeg at jeg også klarer det bra på det andre, oppsummerer vossejenta.

- Jeg liker denne bakken, men den er ikke den jeg brenner mest for, for å si det sånn, sier Traa – og for plutselig et alvorlig uttrykk i ansiktet.

- Hvor viktig for deg er det å avslutte karrieren med gull?

- Som jeg har sagt mange før, har jeg aldri vært mer motivert enn foran denne sesongen. Det er det en grunn til. Jeg tok gull i Salt Lake City, og jeg vil selvsagt ikke bli noe dårligere denne gang, svarer Traa.

Hun vet godt at norske jenter har dominert i freestyle de siste 20 årene. Freestyle ble introdusert som OL-øvelse for første gang i Albertville i 1992.

Gode norske tradisjoner
Stine Lise Hattestad tok gull på hjemmebane på Lillehammer i 1994 og var i mange år verdens beste kulekjører. Men etter at Hattestad kjørte sitt siste renn 12. mars 1994, har Kari Traa dominert sporten.

I Nagano i 1998 tok Traa bronse og fulgte opp med gull i Salt Lake City fire år senere.

- Selvsagt vil jeg avslutte med gull. Og det har ingenting med å markedsføre min kleskolleksjon å gjøre. Det har med mine egne målsetninger å gjøre, forklarer Traa.

- Men, skal jeg ta gull, nytter det ikke å kun kjøre et bra løp. Da må jeg gjennomføre et kanonløp, legger hun nøkternt til.

32-åringen vil imidlertid spare et spesialinnøvd hopp til finaleomgangen. For å imponere dommerne mest mulig.

Sparer hopp
- Jeg sparer hoppet til finalen for å få best mulig score hos dommerne. Målet er imidlertid å gjennomføre mest mulig gode hopp og bra landinger. Men det er små marginer, og en liten feil kan fort bli avgjørende, konstaterer hun.

Under torsdagens trening blåste det kraftig i OL-løypen i Sauze d’Oulx. Det skapte en del problemer for Traa, men det bekymrer ikke trener Lasse Fahlen.

- Det er ikke like lett å gjennomføre gode hopp med den vinden som var torsdag. Men værmeldingen sier at det ikke skal blåse på lørdag – så det bekymrer vi oss ikke nevneverdig for, sier Traas trener.

Ingen ritualer
I motsetning til flere andre vintersportsstjerner, har ikke Kari Traa noen spesielle ritualer hun må gjennom før et renn.

- Nei, det har jeg ikke. Jeg hadde bare blitt stressa av å for eksempel løpe rundt og lete etter favorittstilongsen og lignende før et renn. Så jeg har aldri hatt noen slike faste ritualer jeg må gjennom, sier Traa.

Finaleomgangen i kulekjøring kjøres kl. 19 lørdag kveld.

- Blir det gull, lover jeg at alle som vil kan spandere drinker på meg, gjentar Traa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere