Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Joker ned fra tronen

Team OneCo-Mesterhus tror de kan overraske allerede denne sesongen.

DRAMMEN/OSLO (procycling.no): Fredag forrige uke ble det nye norske kontinentallaget Team OneCo-Mesterhus presentert i Drammen.

Det var en entusiastisk sportsdirektør, Fred Arne Enger, som presenterte rytterne og lagets målsettinger. De var alt annet enn beskjedne.

- Vi ønsker å vinne en øvelse i NM eller SM (svenske Linus Dahlberg er en del av laget, red. anm.), i tillegg til norgescupen sammenlagt, fortalte Enger.

Det betyr at laget ønsker å ta opp kampen med de etablerte norske lagene som Joker Merida, Øster Hus og Plussbank BMC.

- Jeg tror vi kan utfordre dem allerede i år, sier Kristian Forbord til procycling.no, og får støtte fra sportsdirektør Fred Arne Enger, som legger til:

- Jeg føler meg sikker på at det kan skje.

Ryttere for alle anledninger
Med en blanding av rutine og uerfarne ryttere har laget en spennende miks. De har også ulike typer ryttere, som behersker ulike terrengtyper. Enger forteller at de som jobbet med det sportslige opplegget var ute etter å plukke ut rytterne som kunne bli best mulig sammen, ikke som var best mulig hver for seg.

Lagsammensetningen de kom frem til var god nok til å lokke Kristian Forbord tilbake til Norge, etter ett år i italienske Amore & Vita.

- Jeg syntes det så ut som et veldig spennende lag, et ungt lag, med store ambisjoner. Jeg ønsket også å gå tilbake til et litt mer trygt opplegg, med de norske verdiene.

- Jeg angrer ikke i det hele tatt på året i Italia, men nå føler jeg at det er viktig å få noen resultater for å få fart på karrieren, og det er ikke så lett å skaffe seg mot Basso og Petacchi.

Erfaringene han har fått i internasjonale ritt kan vise seg å være gull verdt for laget, som ikke bare ønsker å ta Norge med storm, men som allerede i deres første sesong ønsker å markere seg i utlandet.

- For at vi skal heve oss et hakk er vi avhengig av å kjøre en del internasjonale ritt, for å matche oss mot den høye standarden som er der ute. Samtidig er vi nødt til å vise at vi kan prestere og hevde oss her hjemme, forteller Enger.

Håper på invitasjon til norske ritt
De høye ambisjonene til tross, Team OneCo-Mesterhus er på ingen måte sikret startplass i de to store norske UCI-rittene Rogaland GP og Glava Tour of Norway.

Med oppgraderingene begge rittene fikk foran denne sesongen har kampen om «de norske plassene» spisset seg kraftig til.

Det er likevel en avslappet sportsdirektør, som ikke lar seg stresse opp om en invitasjon eventuelt uteblir.

- Jeg er sikker på at slik som dette laget kommer til å prestere kommer vi til å sikre oss en plass i disse rittene de neste årene. Vi ønsker selvsagt å være med allerede i år, men skulle ikke det skje har vi andre ritt vi kan kjøre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lagets sjanser er kanskje størst i Rogaland GP. Der tok nemlig Magnus Børresen en svært overraskende andreplass, kun slått av Frederik Wilmann, i fjor. Børresen, som kommer til Team OneCo-Mesterhus fra Frøy, er ivrig på å bevise at det var alt annet enn et blaff.

- Jeg håper virkelig at det resultatet kan bidra til at vi får en invitasjon, for jeg har lyst til å vise at jeg er bedre enn en andreplass. Nå kjenner jeg løypa, så nå vet jeg akkurat hvor jeg skal avgjøre det, smiler Oslo-gutten.

Lader opp på Mallorca
Han tror i likhet med lagkamerat Forbord og sportsdirektør Enger at laget kan markere seg sterk allerede i inneværende sesong.

- Vi er ryttere som kan prestere fra første stund. Vi er en veldig fin gjeng. Jeg kjenner ikke alle fra før, men det er god stemning i laget, og det er mange sterke syklister her. En del av dem er ganske ukjente, men jeg vet de er gode for mer enn det andre kanskje tror.

De neste månedene venter det tre treningsleirer på Mallorca for laget. Der skal de samkjøres slik at de er klare for å gi norske og utenlandske lag kamp fra første stund. Mest trolig starter laget sesongen med Marokko rundt i mars.

Da gjenstår det å se om laget klarer å omsette entusiasme i tellende resultater, og bidra til at kampen om den norske sykkeltronen blir enda tøffere enn den var i år.

Kommentarer til denne saken