Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Kjærgaard straffet

Sykkelforbundet sender saken til Idrettsforbundets domsutvalg.

RICA GARDERMOEN/OSLO (procycling.no): Torsdag ble det klart at Norges Cykleforbund (NCF) anmelder Steffen Kjærgaard til Idrettsforbundets domsutvalg.

- Forbundsstyret vurderer at Steffen Kjærgaard gjennom fortielse og uriktige opplysninger har skadet NCFs omdømme og ødelagt for sykkelsportens anseelse. Forbundsstyret vurderer derfor at det er grunnlag for å oversende påtale til Idrettsforbundets domsutvalg for eventuell straffeutmåling, sier Harald Tiedemann Hansen.

Det betyr at han ikke blir anmeldt til politiet. Sportssjefen vil heller ikke få sparken.

- Vi skulle gjerne ha gjort mer, men vi må forholde oss til regelverket, sier Tiedemann Hansen.

- Utfra våre juridiske råd, er det tvilsomt at vi kommer noen vei med en politianmeldelse.

Sykmeldt
Grunnen til at Kjærgaard ikke får sparken, er at han har kort tiden igjen av kontrakten og at det var stor juridisk tvil om det ville ha noen hensikt.

Det har tidligere vært spekulert i om Kjærgaard kommer til å få lønn ut kontrakstiden. Til det sier Harald Tiedemann Hansen følgende:

- Nå er han sykmeldt, og det blir han sannsynligvis også fremover.

Forventer dom
Nå er det altså opp til NIFs domsutvalg om Kjærgaard blir straffet eller ikke. Tiedemann Hansen er klar på hva han ønsker.

- Vi forventer at domsutvalget kommer med en reaksjon. Hva den vil være er ikke lett å si, men vi forventer en sak.

- Hvorfor?

- Fordi dette har skadet sykkelsportens anseelse og omdømme. De kan i ytterste konsekvens avvise saken, men vi håper de ser at dette er alvorlig for oss.

Sykkelpresidenten har imidlertid ikke tenkt på hvor lang straffen skal være. På spørsmål om livstidsutestengelse svarer han at «det høres veldig strengt ut».

På pressekonferansen kom det også frem at det hadde kommet nye opplysninger siden Kjærgaards innrømmelse. Ett navn skal være sendt inn til Antidoping Norge, men mer enn det ønsket ikke Tiedemann Hansen å si. Det skal ikke nødvendigvis være snakk om dopingbruk. Det er heller ikke Kjærgaard selv som skal ha kommet med disse opplysningene.

Svein Gaute Hølestøls sak er foreldet, og det vil dermed ikke skje noe med den tidligere landslagssjefen.

- Vi vil uttrykke vår store skuffelse over at en betrodd medarbeider ikke varslet forbundet om sin kjennskap til forholdene rundt Kjærgaard.

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken