RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha kvinnesprintlandslag

Langrennssjef Hermod Bjørkestøl avviser slett ikke tanken om et eget sprintlandslag for kvinner.

Oslo (ANB): Tidligere landslagstrener Carl Henning Gran, som nå er NRKs langrennsekspert, tok tirsdag til orde for dette. Han viste til at både topplasseringer og bredden i sprint for kvinner var mangelvare denne sesongen, i sterk kontrast til herresiden.

– Man må prioritere sprint på en annen måte enn tidligere. Jeg er helt sikker på at et slagkraftig lag kan bygges opp på en sesong eller to, hvis man lager et eget sprintlandslag for kvinner, sa Gran til NRK-sporten.

Mange spennende typer
Kvinnenes landslagstrener Egil Kristiansen innser også at noe må gjøres på sprintsiden, og bekrefter at et eget sprintlag vurderes. Han får støtte av Hermod Bjørkestøl, leder for langrennskomiteen i Norges Skiforbund.

– Ikke unaturlig å tenke i de baner, sier Bjørkestøl til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Hittil har vi følt at vi ikke har hatt løpere nok til et slikt lag. Men i vinter har det dukket opp flere unge og spennende typer som må tas vare på, og som et slikt lag kan være et godt alternativ for, legger han til.

Reddes av allroundere
Bjørkestøl peker på at Norge de to siste sesongene har kunnet flyte på prestasjonene til Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen. Til sammen kan disse to vise til seks pallplasseringer i verdenscupen i sesongen som nå er omme.

– Ettersom våre beste kvinnelige sprintere også er allroundere, har vi ikke noe stort og godt sprintmiljø. Men det er det mulig å gjøre noe med. Og et sprintlandslag kan være veien å gå, sier Bjørkestøl, som ikke tror det vil være vanskelig å skaffe sponsor til en slik nyskapning. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere