RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Landis dømt for hacking

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Fransk domstol innstiller på 18 måneders fengsel.

Floyd Landis er i trøbbel. Igjen.

En rettssak mot den fradømte Tour de France-vinneren i Frankrike går mot slutten, og aktor krever en 18 måneders betinget dom for 36-åringen.

Landis er mistenkt for å ha benyttet seg av informasjon fra laboratoriet i Chatenay-Malabry i forbindelse med sin egen dopingsak for fem år siden. Disse skal ha havnet i rytterens hender etter hacking av dopingjegernes PC-er. Påtalemyndigheten tror ikke Landis sto for ugjerningen selv, men mener både han og trener Arnie Baker benyttet disse opplysningene da de bygget opp forsvaret rundt den daværende Phonak-rytteren.

Amerikaneren var ikke til stede i rettssalen da aktor ba retten om å idømme duoen 18 måneders betinget fengsel.

Landis testet positivt for testosteron under 2006-versjonen av Tour de France. November samme år, rapporterte det franske antidopinglaboratoriet at datasystemet deres var infisert av en trojansk hest (et datavirus). Viruset ble benyttet til å hente konfidensielle opplysninger ut fra systemet.

Det ble hevdet at det var fjernet eller endret informasjon i den hensikt å diskreditere laboratoriet. Landis og Baker er altså mistenkt for å ha misbrukt disse opplysningene, mens det er en

Den antatte hovedmannen i saken er en franskmann som i tillegg skal ha brutt seg inn i systemene til Eurolux og Heine i Luxembourg og som skal ha blitt engasjert av et fransk energiselskap som ønsket å holde Greenpeace under oppsikt.

Kilder: velonews.com, velonation.com, cyclingnews.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere