*Nettavisen* Sport.

Vil ha Landis dømt for hacking

Foto: (AP/Scanpix)

Fransk domstol innstiller på 18 måneders fengsel.

25.10.11 11:15

Floyd Landis er i trøbbel. Igjen.

En rettssak mot den fradømte Tour de France-vinneren i Frankrike går mot slutten, og aktor krever en 18 måneders betinget dom for 36-åringen.

Landis er mistenkt for å ha benyttet seg av informasjon fra laboratoriet i Chatenay-Malabry i forbindelse med sin egen dopingsak for fem år siden. Disse skal ha havnet i rytterens hender etter hacking av dopingjegernes PC-er. Påtalemyndigheten tror ikke Landis sto for ugjerningen selv, men mener både han og trener Arnie Baker benyttet disse opplysningene da de bygget opp forsvaret rundt den daværende Phonak-rytteren.

Amerikaneren var ikke til stede i rettssalen da aktor ba retten om å idømme duoen 18 måneders betinget fengsel.

Landis testet positivt for testosteron under 2006-versjonen av Tour de France. November samme år, rapporterte det franske antidopinglaboratoriet at datasystemet deres var infisert av en trojansk hest (et datavirus). Viruset ble benyttet til å hente konfidensielle opplysninger ut fra systemet.

Det ble hevdet at det var fjernet eller endret informasjon i den hensikt å diskreditere laboratoriet. Landis og Baker er altså mistenkt for å ha misbrukt disse opplysningene, mens det er en

Den antatte hovedmannen i saken er en franskmann som i tillegg skal ha brutt seg inn i systemene til Eurolux og Heine i Luxembourg og som skal ha blitt engasjert av et fransk energiselskap som ønsket å holde Greenpeace under oppsikt.

Kilder: velonews.com, velonation.com, cyclingnews.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag