Vil ha langrenn ned en slalåmbakke

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Monsterbakken som avslutter Tour de Ski er blitt en suksess. Nå vil FIS gjøre langrenn enda mer spektakulært.

08.10.10 15:29

Det ble møtt med møtt nysgjerrighet og skepsis da Det internasjonale skiforbundet (FIS) i forbindelsen innføringen av Tour de Ski i 2007 valgte å avslutte etappeløpet med en klatreetappe opp slalåmbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme.

Løpet har imidlertid fått skikkelig fotfeste og er blant de mest populære løpene på TV hver vinter – og nå vil FIS ta det enda et steg lenger.

På verdenscupprogrammet for 2012 kan det komme et tilsvarende motbakkeløp der løperne etter å ha nådd toppen skal kjøre tre-fire kilometer nedover i en slalåmbakke.

Les også: Langrenn blir kortere

Ikke avgjort
- Tanken er å legge inn svinger, og bakken er ikke like bratt som avslutningen i Tour de Ski, så vi mener det skal være greit for løperne, sier lederen i den internasjonale langrennskomiteen, Vegard Ulvang, til Nettavisen.

Løpet skal eventuelt gjennomføres i polske Szklarska Poreba 18. eller 19. februar 2012. Den totale løpslengden blir rundt ti kilometer, og rennet vil gå i fristil.

- Det er bestemt at de skal arrangere verdenscup. Men om det blir et slikt løp, eller om det blir et tradisjonelt langrenn, er ikke avgjort, understreker han.

Blir testet i vinter
Ulvang forteller at renndirektør Jürg Capol har vært på befaring i Polen.

- Han mener at forholdene ligger godt til rette for et slikt renn. Derfor kommer vi til å teste det ut i vinter på et lavere nivå. Om det blir et slikt renn i verdenscupen er for tidlig å si, understreker Ulvang.

Capol informerte idrettspolitikere fra ulike land om planene under høstmøtet i Zürich sist helg.

- Han ba alle ta med seg idéene hjem til sine respektive land. Så avventer vi reaksjoner fra ledere, trenere og utøvere før en endelig avgjørelse blir tatt. Men vi synes dette kan være et spennende innslag i en sesong da det ikke er noe mesterskap i langrenn, sier Vegard Ulvang til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag