RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Vil ha mer penger til trofaste slitere

Sist oppdatert:
Stabæks Morten Skjønsberg mener lojale spillerne ikke blir satt nok pris på.

LA MANGA (Nettavisen): Samme dag som Morten Skjønsberg runder 25 år har tankene om hans videre fotballkarriere begynt å svirre. Én ting er i alle fall sikkert når han nå går inn i sitt siste år av Stabæk-kontrakten – han vil at trofaste slitere som ham bør verdsettes høyere. Ikke bare med klapp på skulderen og pene taler, men også med kroner på bok.

- Jeg føler at dette er en interessant debatt i norsk fotball, spesielt når mange klubber klager så mye over dyre overganger, sier Skjønsberg til Nettavisen.

- Ikke lønnsomt å bli
Selv har han rukket å bli en av de lengstværende spillerne i Stabæk, som han skrev under for i 2001. Siden den gang har det (ifølge Soccerassociation.com) blitt 114 seriekamper for Bærums-laget, men så langt ikke en kontrakt som gir verken Porsche eller villa på Snarøya. Nå håper han både Stabæk og andre klubber vil lønne og belønne spillere som ham langt bedre i tiden fremover.

- Det er tydelig at de beste lønnsvilkårene gis til de spillerne som skifter klubb ofte. Sånn er tydeligvis gamet, og det er synd for oss som blir igjen, sukker 25-åringen oppgitt.

Vil beholde kontinuitetsbærerne
I Stabæk er Skjønsberg en av fire-fem veteraner, og han innrømmer at han gjerne hadde sett at kontinuitetsbærere som ham, Mike Kjølø, Tommy Stenersen, Inge André Olsen og Tom Stenvoll hadde blitt belønnet med litt fetere sjekker. Til sammen har kvintetten godt over 800 kamper og nesten 50 sesonger bak seg på Nadderud.

- Men det er ikke alltid slik at det å bli lenge i en klubb er det mest lønnsomme rent kronemessig, sier Skjønsberg med et smil om munnen.

- Hvorfor er det så viktig at spillere som dere får ekstra belønning?

- Jeg tror det er viktig med kontinuitet i en klubb.

- Spillere som har vært lenge i en klubb, kjenner kulturen, og – i vårt tilfelle – kan bære den gode Stabæk-ånden videre. Den er verdt å ta vare på, understreker Skjønsberg, tydelig stolt over det gode miljøet i spillergruppa.

Gir ingen garantier
Hva dette utspillet har å si rent praktisk, vil han dog ikke ut med. 25-åringen har en kontrakt som går ut etter 2008-sesongen, og skal inn i nye forhandlinger i løpet av den nærmeste fremtiden.

- Jeg regner med vi skal prate om ny kontrakt ganske snart, så får vi se hva det blir til, svarer han kryptisk.

- Du har vært på Nadderud hele ditt liv. Finnes det noe liv utenom Stabæk for deg?

- He he. Det får du meg ikke til å svare på, sier Stabæk-forsvareren lurt.

Uansett hvordan kontraktsforhandlingene måtte gå, gleder han seg voldsomt til en ny sesong. Spesielt ettersom det ligger an til nye utfordringer – den evige høyrebacken ser nå ut til å bli midtstopper.

- Ja, det kan virke slik, jeg har i alle fall spilt der de siste kampene, og trives med å prøve noe nytt. Det er dessuten godt å ha flere bein å stå på.

Parodierer parodi
Det har Skjønsberg i aller høyeste grad. Når fotballkarrieren en gang tar slutt, kan kanskje underholdningsbransjen være neste mulighet? Før jul gledet han i alle fall Stabæk-supporterne stort med «Blaanøttene», en parodi av TV2s julenøtter-parodi. Se et av innslagene på Stabæks hjemmeside her: Blaanøttene (ekstern lenke).

Før noen eventuell underholdningskarriere, så venter Krylya Sovetov. Kampen kan du følge i vårt livesystem eller se på TV 2 Sumo fra klokka 16 tirsdag.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Er du enig med Skjønsbergs utspill, blir lojale spillere belønnet for dårlig? Ta debatten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere