Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Myggen på landslaget

Jan Åge Fjørtoft mener at Erik Mykland bør være i troppen til neste VM-kvalkamp.

Norge skal spille to svært viktige VM-kvalifiseringskamper i juni. Møtene med Makedonia 6. juni og Nederland 10. juni vil i stor grad avgjøre hvilke muligheter Norge har til å kvalifisere seg for VM i Sør-Afrika 2010.

Jan Åge Fjørtoft skriver i sin blogg på Viasat 4 at landslagssjef Egil Drillo Olsen bør ta med Erik Mykland (37), som nylig gjorde comeback som toppspiller for Start.

«I stedet for å ta med en fersk debutant, hvis bidrag på en type samling som dette vil være minimal, mener jeg at Drillo bør se på en spiller som bare ved sin blotte tilstedeværelse kommer til å heve nivået på samlingen,» mener Fjørtoft.

37 år gamle Myggen trenger altså ikke nødvendigvis å spille disse landskampene for å bidra positivt, tror den tidligere Lillestrøm-manageren.

«Jeg har sett de fleste av Erik sine kamper i Tippeligaen, og han er ingen frelser for det norske fotballandslaget. Men han har en spillerforståelse og ikke minst en aura som de fleste landslagsspillerne bare kan drømme om,» fortsetter Fjørtoft.

Drillo har aldri vært redd for å gamble, men det vil likevel være svært overraskende om Myggen skulle bli tatt ut i neste landslagstropp.

I forrige landskamp, 3-2-seieren mot Finland, stilte Drillo med Daniel Braaten, Bjørn Helge Riise, Christian Grindheim og Morten Gamst Pedersen på midtbanen fra start, mens Jan Gunnar Solli, Alexander Tettey og Martin Andresen kom innpå etter hvert. Per Ciljan Skjelbred spilte mot Tyskland, hvor Norge sensasjonelt vant 1-0. I den kampen kom Fredrik Strømstad og Erik Huseklepp inn som innbyttere.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken