Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha nytt gigantanlegg

Nordstrand trenger sårt et nytt anlegg for å ha godt nok tilbud til de mange unge i klubben. Nå håper de på et samarbeid med naboene fra Ljan.

Nordstrand/Ljan: Vi trenger absolutt mer kapasitet. Derfor ønsker vi oss ny hall, sier Bård Lund.

Han sitter som leder av NIFs håndballgruppe som består av over 20 lag. Lund forteller at kapasiteten i Nordstrandhallen allerede er sprengt.

Vi har ikke kapasitet til å håndtere alle spillerne vi har nå og må derfor ut på leiemarkedet. Ikke blir vi færre med årene heller, så derfor må vi vurdere hvilke muligheter vi har, sier Lund.

Tre alternativer

Han ser på et samarbeid med naboene fra Ljan som ideelt.

Et samarbeid tror jeg i alle fall er smart, og en sammenslåing kan også være en idé. På Hallager hos Ljan er det i alle fall plass til å bygge en ny hall. Det hadde vært utrolig bra hvis man kunne fått en flerbrukshall flere kunne hatt nytte av, mener Lund.

Håndball-lederen håper NIF kan få en ny storstue som både kan være gull verdt for elitelaget og bredden i klubben. Og selv om Hallager er et godt alternativ for NIF, forteller Lund at det også finnes andre alternativer.

Leirkollen er et annet. I tillegg har vi også mulighet hos oss, men der må det avklares med eierforholdet før vi eventuelt kan foreta oss noe, sier Lund.

Spennende

Også fotballgruppa til Nordstrand merker at det er vanskelig å drive en stor klubb. Med nesten 1000 aktive spillere er også aktiviteten sprengt for den fotballsparkende delen av klubben.

Men nå skal det i alle fall bygges en ny minikunstgressbane der grusbanen ligger nå. Det blir det første steget for oss, sier Tron Mathisen som er leder av fotballgruppa.

Mathisen ser på et mulig samarbeid med Ljan som ønskelig for fotballgruppa, og også han sikler etter at NIF kan ta i bruk en del av Hallager-området.

Dette med Ljan er en spennende tanke. Hos dem er det store områder som hadde vært veldig bra om vi kunne benyttet oss av, mener Mathisen som også drømmer om en flerbrukshall for hele NIF.

Han mener uansett et samarbeid med Ljan kan være flott for barna i området.

Vi tror at et eventuelt samarbeid med Ljan vil medføre at den nye klubben vil bli vesentlig større og dermed også få større innflyttelse, samt at barn i nærmiljøet vil kunne være på samme lag og i fellesskap få bedre vilkår innen håndball og fotball både på Ljan og Nordstrand. Disse barna begynner tross alt på samme skole når de flytter over til ungdomsskolen.

Ljan lite snakkesalige

Når Nordstrands Blad ringer til nestleder i Ljan, Steinar Rorgemoen, er det få kommentarer å få. Dette har jeg ingen kommentarer til. Vi er tross alt veldig tidlig i prosessen, så jeg vil si minst mulig, sier Rorgemoen.

Reklame

Best i test påskeegg 2021