Vil ha nytt VM til Holmenkollen

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Denne gangen er det skiskytterns som søker.

I februar og mars arrangeres ski-VM i Holmenkollen.

Nå vil også skiskytterne være med på litt i moroa i hovedstaden.

De har i alle fall bestemt seg for å søke skiskytter-VM i 2016 og 2017.

- Vi søker VM fordi vi har ett av verdens mest moderne og mest kompakte skiskytteranlegg i Holmenkollen. Norge har sterke skiskyttertradisjoner, vi har kompetanse på å avvikle store mesterskap, vi lager førsteklasses opplevelser for tv-seerne og publikum skaper en unik atmosfære i løypa, sier president Tore Bøygard i Norges Skiskytterforbund i en pressemelding..

Ole Einar Bjørndalen og Liv Grete Skjelbreid Poirée blir ambassadører for søknaden.

- VM på hjemmebane har vært ett av høydepunktene i min karriere. Publikum i Holmenkollen verdsetter store idrettsprestasjoner og har et engasjement som skaper en utrolig stemning og atmosfære. Det setter vi utøvere veldig stor pris på. I tillegg er Holmenkollen en av verdens mest moderne og kompakte skiskytterarenaer. Et VM i Holmenkollen vil medføre svært positiv reklame for skiskyting både i Norge og internasjonalt, sier Bjørndalen.

Skjelbreid Poirée ble selv VM-dronning i Norge for ti år siden.

- Jeg har konkurrert på verdens fremste skiskytterarenaer, og det er mange flotte anlegg rundt omkring. Holmenkollen er imidlertid i en særklasse med verdens beste publikum som heier på alle. Vi har de beste forutsetningene for å lage et unikt mesterskap, både for tv-publikum, tilskuere og utøvere, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: VM i skiskyting

Mest lest på Sport

Annonsebilag