RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha publikumsfrie «Old Firm»-oppgjør

UTEN PUBLIKUM? Politisjef i Skottland mener kampene mellom Glasgow Rangers og Celtic bør spilles for tomme tribuner.
UTEN PUBLIKUM? Politisjef i Skottland mener kampene mellom Glasgow Rangers og Celtic bør spilles for tomme tribuner. Foto: Lynne Cameron
Sist oppdatert:
Politisjef vil at en av verdens største fotballklassikere skal bli spilt foran tomme tribuner.

30 arrestasjoner på stadion, utallige konfrontasjoner på banen, 3 røde kort, 10 gule kort og avisoverskrifter med ord som «Mayhem», «En skam», «galninger». Det er kanskje ikke så rart at «Old Firm»-oppgjøret mellom Glasgow Rangers og Celtic skaper debatt.

- Noe må skje
Les Grey, styreformann i det skotske politiforbundet, ønsker nå at «Old Firm» spilles foran tomme tribuner.

- Noe må skje. Jeg er realistisk nok til å skjønne at det sikkert aldri vil skje, men de må se på muligheten for å spille et par kamper uten tilskuere.

Folk sier at disse kampene er god reklame for Skottland og skotsk fotball, men det var ikke akkurat kjempereklame for Skottland det som skjedde i går kveld, sier Grey til BBC (Radiopptak).

Hvor går grensa?
Han mener det skotske fotballforbundet må passe seg for utviklingen disse oppgjørene har hatt de siste årene.

- Vi må spørre oss følgende; Hvor skal man sette grensa? Skottland har ikke råd til at dette fortsetter. Det koster for mye, både menneskelig og økonomisk, sier Les Grey, og beskriver onsdagens oppgjør som «ren galskap».

Aldri igjen
- Jeg vil aldri se en «Old Firm»-kamp igjen. Det var ren og skjær galskap. På slutten, da konfrontasjonene på banen var som verst, kunne jeg ikke vente med å komme meg ut av puben jeg var på og tilbake på hotellet mitt. Det var en virkelig uhyggelig atmosfære der, sier Grey.

- Hvis det var ille i York, der jeg så kampen på pub, hvordan var det da på stadion og på pubene utenfor, spør Grey retorisk.

Det skotske fotballforbundets direktør, Stewart Regan, beskriver onsdagens oppgjør som pinlig.

- Jeg ble trist og flau over å se de scenene som utspilte seg i det som man mener skal være skotsk fotballs flaggskip, sier Regan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere