Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha rekordbakke i Vikersund

Kulturminister Trond Giske går langt i å love at staten vil sponse en storstilt utbygging av skiflyvingsbakken.

Til Drammens Tidene sier Giske at det foreligger et forslag til utbygging av mammutbakken i Vikersund. Betingelsen er at Vikersund får forlenget status som nasjonalanlegg etter 2009. En ny bakke kan da stå klar til 2012, da Vikersund trolig får VM i skiflyving.

Helgens arrangement i bakken, der Anders Jacobsen tok sin 3. verdenscupseier, er en av grunnene til at kulturministeren ønsker å satse sterkt på utbygging.

- Dette er en utrolig folkefest og en stor begivenhet. Det setter Norge på kartet internasjonalt og viser at arrangøren her i Vikersund er i verdensklasse, sier Giske, som håper at man i framtiden skal kunne se svev på ned mot mot 250 meter i Vikersund.

Det har vært mye snakk om å bygge skiflyvingsbakke i Rødkleiva i Oslo, men Skitinget 2008 vil trolig legge de planene døde en gang for alle.

Jeg registrerer at færre og færre snakker om Rødkleiva, og at alt fokus nå er rettet mot Vikersund. Med det vi har opplevd her i helgen er det en meget god søknad for Vikersund, når saken kommer opp på Skitinget neste år. Folk vil ha lengre hopp og skal vi henge med må bakken bli større. Det er vil vi bidra til, sier Trond Giske.

Til Bygdeposten sier Rødkleiva-forkjemper Bertil Pålsrud i FIS' hoppkomité, at han har gitt opp Rødkleiva-prosjektet.

- Det må satses på Vikersund, sier han.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka