RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Royal League i ishockey

Foto: SCANPIX
En fellesnordisk hockeyturnering kan bli en realitet neste sesong.

Ideen om en nordisk hockeyturnering tilsvarende fotballens Royal League er tidligere blitt luftet i Danmark. Planene ble imidlertid skrinlagt etter VM i Riga i fjor, men nå opplyser direktøren i Danmarks ishockeyforbund at turneringsformen ble diskutert på et møte mellom de nordiske ishockeyforbundene på Island 30. januar.

- Vi drøftet tingene på Island og jobber nå videre med saken. I første omgang har vi nedsatt en arbeidsgruppe. Vi er så vidt kommet i gang, sier hockeydirektør Enver Hansen til Berlingske Tidende.

Neste skritt er å informere klubbene i Danmark, Norge, Sverige og Finland om planene. Klubbene vil møtes i midten av mars for å ta stilling til ideen.

Bakgrunnen for at turneringen tidligere er lagt på is er frykt for at mange av klubbene kan slite med å håndtere de økte reisekostnadene. Det er også usikkert om turneringsformen vil slå an på TV, og om det er interesse for turneringen blant sponsorene. I tillegg finnes det allerede en turnering for de beste svenske og finske lagene, den såkalte Nordic Trophy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere