Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Royal League i ishockey

En fellesnordisk hockeyturnering kan bli en realitet neste sesong.

Ideen om en nordisk hockeyturnering tilsvarende fotballens Royal League er tidligere blitt luftet i Danmark. Planene ble imidlertid skrinlagt etter VM i Riga i fjor, men nå opplyser direktøren i Danmarks ishockeyforbund at turneringsformen ble diskutert på et møte mellom de nordiske ishockeyforbundene på Island 30. januar.

- Vi drøftet tingene på Island og jobber nå videre med saken. I første omgang har vi nedsatt en arbeidsgruppe. Vi er så vidt kommet i gang, sier hockeydirektør Enver Hansen til Berlingske Tidende.

Neste skritt er å informere klubbene i Danmark, Norge, Sverige og Finland om planene. Klubbene vil møtes i midten av mars for å ta stilling til ideen.

Bakgrunnen for at turneringen tidligere er lagt på is er frykt for at mange av klubbene kan slite med å håndtere de økte reisekostnadene. Det er også usikkert om turneringsformen vil slå an på TV, og om det er interesse for turneringen blant sponsorene. I tillegg finnes det allerede en turnering for de beste svenske og finske lagene, den såkalte Nordic Trophy.

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme