RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha skiflyging i kombinert

(FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Petter Tande drømmer om å fly – og kan få ønsket oppfylt allerede neste sesong.

- Det er ingenting som slår skiflyging. Det hadde vært utrolig kult å få til kombinertrenn med hopping i skiflygingsbakke, sier Tande til Nettavisen.

Og akkurat det er langt fra noe hypotetisk «science fiction»-scenario. Tvert imot kan det bli en realitet allerede neste vinter.

- Absolutt positive
- Vi ser på mulighetene for å få til et prøverenn i 2007/08-sesongen. Vi er absolutt positive og hadde det oppe så sent som på vårmøtet, sier Harald Aarhus, som er leder i kombinertkomiteen i det internasjonale skiforbundet (FIS).

Tanken er nemlig ikke ny.

- Vi hadde planlagt et prøverenn i Oberstdorf i 2005, men arrangørene takket nei. I 2006 var det ikke mulig å få det inn på terminlista, og heller ikke denne sesongen har vi funnet en ledig dato – blant annet på grunn av VM. Men neste år er det ikke mesterskapssesong, og da bør det kunne finnes muligheter, sier Aarhus til Nettavisen.

Rennet vil i så fall bli arrangert i forbindelse et verdenscuprenn i skiflyging for spesialhoppere, men kombinertrennet vil neppe få verdenscupstatus.

- Utrolig kick
Petter Tande, som har sin styrke i bakken, synes meldingen fra kombinertkomiteen er strålende nyheter.

- Jeg har kjempelyst til å hoppe skiflyging. Og jeg vet det er mange andre i kombinert som også har lyst.

- Tror du alle tør?

- Nei, det er jeg slett ikke sikker på.

Selv fikk Tande smaken på skiflyging som prøvehopper i Planica i 2003. I sitt lengste hopp landet han på 195 meter.

- Et utrolig kick, mimrer Tande, som drømmer om bryte 200-metersgrensa. Derfor har han lyst til å undersøke mulighetene til å få være prøvehopper i Planica i mars 2007 også.

Fri Planica-helga
- Jeg har tenkt på det, men ikke gjort så mye med det. Det hadde vært morsomt, men jeg tror det krasjer med lag-NM i kombinert, sier Tande – som er kjent for å ha et avslappet forhold til det meste. Også terminlista.

Nettavisen kan imidlertid røpe for 21-åringen at verdenscuprennene i Planica arrangeres 24. og 25. mars. Siste verdenscuprenn i kombinert er 17. mars.

Og lag-NM? 30. mars.

Kanskje på tide å ringe arrangørene i Planica, Petter Tande?

PS. Verdenscupen i kombinert innledes i Kuusamo lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere